UBS: Ξεκινά περικοπές θέσεων στην επενδυτική τραπεζική της Credit Suisse στην Ασία τον Ιούλιο

UBS: Ξεκινά περικοπές θέσεων στην επενδυτική τραπεζική της Credit Suisse στην Ασία τον Ιούλιο

Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, θα υπάρξει σημαντική μείωση στους επενδυτικούς τραπεζίτες της Credit Suisse που καλύπτουν την Αυστραλία και την Κίνα, όπου οι δύο τράπεζες αλληλεπικαλύπτονται περισσότερο

 

Η UBS α αρχίσει να περικόπτει τις θέσεις εργασίας στην Ασία στην επενδυτική τραπεζική της Credit Suisse τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το reuters, καθώς οι τράπεζες κινούνται προς την ενοποίηση των επιχειρήσεων.

Η UBS ολοκλήρωσε την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας έναν ελβετικό γίγαντα τραπεζών και διαχείρισης περιουσίας με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και εργατικό δυναμικό 120.000 ατόμων.

Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, θα υπάρξει σημαντική μείωση στους επενδυτικούς τραπεζίτες της Credit Suisse που καλύπτουν την Αυστραλία και την Κίνα, όπου οι δύο τράπεζες αλληλεπικαλύπτονται περισσότερο, ανέφεραν δύο από τις πηγές.

Η UBS επιδιώκει επίσης να απομακρύνει τις περισσότερες ομάδες κάλυψης καταναλωτών, λιανικής και γενικών βιομηχανικών ομίλων της Credit Suisse στην Ασία, ανέφεραν οι δύο πηγές.

Οι περισσότεροι από τους επενδυτικούς τραπεζίτες της ομάδας τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών της Credit Suisse θα διατηρηθούν, ανέφεραν οι τρεις πηγές, με τη μία να προσθέτει ότι οι dealmakers που καλύπτουν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Κίνας είναι επίσης πιθανό να διατηρηθούν.

Η UBS ενημέρωσε το προσωπικό για τις επικείμενες περικοπές την Τρίτη, ανέφεραν οι δύο πρώτες πηγές. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν συνολικά.


Το Reuters ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι η UBS προσπαθούσε να διατηρήσει περισσότερους από 100 επενδυτικούς τραπεζίτες της Credit Suisse στην Ασία και βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για να κρατήσει δεκάδες ανώτερους διαπραγματευτές σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Ινδία.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών τραπεζιτών της Credit Suisse στη Νοτιοανατολική Ασία έχει φύγει, σύμφωνα με τις πηγές.

Η προτεραιότητα για την UBS τώρα είναι να εξετάσει η νέα περιφερειακή ηγεσία της το βιβλίο και τη λίστα πελατών της Credit Suisse, επειδή τα προφίλ κινδύνου των πελατών των δύο τραπεζών είναι πολύ διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ