Γιώργος Ζανιάς: Να δώσουν «θετικό μήνυμα» οι δανειστές στην Ελλάδα

Γιώργος Ζανιάς: Να δώσουν «θετικό μήνυμα» οι δανειστές στην Ελλάδα
Στην ανάγκη οι δανειστές της Ελλάδας να απευθύνουν  θετικά μηνύματα για τη χώρα αναφέρθηκε πριν λίγο ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γιώργος Ζανιάς ανοίγοντας το συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Ο κ. Ζανιάς αναφέρθηκε στις δύσκολες αποφάσεις που έχει λάβει η πολιτική ηγεσία και στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και ξεκαθάρισε ότι προκειμένου να αναταχθεί η πραγματική οικονομία θα πρέπει να μειωθεί το κόστος δανεισμού των τραπεζών και να τονωθεί η ρευστότητα. Στο πλαίσιο αυτό προσδιόρισε στο 4% το μέσο κόστος δανεισμού των ελληνικών τραπεζών σήμερα.

Δύσκολο έτος χαρακτήρισε το 2013 για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα που θα τη βοηθήσει να εξέλθει γρηγορότερα από την κρίση.

Σημειώνεται πως το συνέδριο του Economist με τίτλο «Credit Risk Management for Banking & Business: Finding liquidity» διερευνά τις προοπτικές εξεύρεσης ρευστότητας για την ελληνική αγορά.

Βασικός ομιλητής στο συνέδριο είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.