Ιερώνυμος: Καλούμαστε να αλλάξουμε μυαλά

Ιερώνυμος: Καλούμαστε να αλλάξουμε μυαλά
«Χάσαμε τις αξίες και τις αρχές μας και οι αξίες αυτές δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, δυστυχώς ο άνθρωπος απομακρύνεται από το Θεό και πρόσθεσε: «Έχουμε χάσει τις αξίες και τις αρχές μας, αλλά οι αξίες δε δανείζονται, δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αγοράζονται. Είναι κάτι που φυτρώνει μέσα μας, ύστερα από αγώνα, με θυσία, με πνεύμα, με αίμα. Καλούμαστε να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλό, να αλλάξουμε εσωτερικά, για να μπορέσουμε να έχουμε πάλι υγιείς θεσμούς».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, έστειλε μήνυμα ελπίδας: «Ο λαός μας έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει, δε μπορούμε να γυρίζουμε πίσω, καλούμαστε να κοιτάμε μόνο μπροστά» και τόνισε πως «όλοι μαζί με τη βοήθεια του Κυρίου μας, της Παναγίας και όλων των Αγίων θα κερδίσουμε τον αγώνα».

Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια εγκαινίασε το νέο μητροπολιτικό συσσίτιο των Σερρών «Ο επιούσιος άρτος», που στεγάζεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και καθημερινά σιτίζει περισσότερους από τετρακόσιους αδύνατους οικονομικά Σερραίους.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Διοικητήριο των Σερρών όπου θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης της πόλης, ενώ αργά τα βράδυ θα αναχωρήσει για τη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα παραστεί αύριο το πρωί στη νεκρώσιμο ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.