Ανοιχτό γήπεδο οι οπτικές ίνες για ΔΕΗ και οι δηλώσεις που μείνανε... δηλώσεις για μείωση επιτοκίων

Ανοιχτό γήπεδο οι οπτικές ίνες για ΔΕΗ και οι δηλώσεις που μείνανε... δηλώσεις για μείωση επιτοκίων

Η Τριπολιτσιώτικη... ζύμωση για ΣΕΒ και το 6 στα 6 για την Εθνική Τράπεζα

ΚΟΥΙΖ: Ποια εταιρεία λογισμικού είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την ΠΑΕ Πανιώνιος...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Σύμφωνα με παράγοντες της Ακτής Μιαούλη, οι διεργασίες για την εισαγωγή της Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι έντονες

Οι μειώσεις επιτοκίων έμειναν στις...δηλώσεις

Ξεκίνησαν με την εκτίμηση πως η Fed θα προχωρούσε σε 6 ή 7 μειώσεις επιτοκίων το 2024- μάλιστα ορισμένοι την τοποθετούσαν στην συνεδρίαση του Απριλίου- για να φτάσουν να αναφέρονται σε 3 ή ακόμη και 2 , με τον Jerom Powell να ανακοινώνει σήμερα (Πέμπτη)την τακτική που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Αυτή η...έκπτωση από τις 6 ή 7 στις 3 ή και 2 μέσα σε διάστημα μόλις δυόμιση μηνών, ενδεικτικό το πόσο εύκολα, αβίαστα αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους παράγοντες/αναλυτές της Wall Street.

Πυθία όμως και η Christine Lagarde, που σε ομιλία της χθες δήλωσε πως, η ΕΚΤ δεν μπορεί να δεσμευθεί για περαιτέρω μειώσεις του κόστους δανεισμού μετά από μία πιθανή κίνηση τον Ιούνιο, όπερ...Θέση της Γαλλίδας που έχει την εξήγηση της για όσους γνωρίζουν πως επιτεύχθηκε ο ιστορικός συμβιβασμός "γερακιών" - "περιστεριών" για παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων, πριν την συνεδρίαση στην Αθήνα. Οι "σκληροί" της Φρανκφούρτης έδωσαν την "παύση" και σαν αντάλλαγμα πήραν την διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα και για αρκετό χρόνο. Για αυτό και η επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε χθες ότι, η πορεία της νομισματικής πολιτικής από τον Ιούνιο και μετά είναι ασαφής.

Παίζει δυνατή μπάλα ο Στάσσης στις οπτικές ίνες

Η αποχώρηση του Μιχάλη Τσαμάζ από τον ΟΤΕ εκτιμάται πως θα ισχυροποιήσει την θέση του Γιώργου Στάσση σε ότι αφορά στα επενδυτικά σχέδια εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι. Ο ΟΤΕ μπορεί να έχει το μερίδιο του λέοντος αλλά η ΔΕΗ έχει μπει πολύ δυνατά στο FTTH, την ώρα που Vodafone, NOVA κάνουν κράττει- για ευνόητους λόγους-. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην Επιχείρηση να εντείνει τον σχεδιασμό έτσι ώστε να διεκδικήσει ποσοστό από την χονδρική προσφέροντας ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες προς τρίτους (δλδ Vodafone, NOVA). Στην αγορά θεωρούν πως με την αποχώρηση Τσαμάζ και μέχρι την προσαρμογή Νεμπή θα δοθεί χώρος στον επικεφαλής της ΔΕΗ να "παίξει μπάλλα".

Τριπολιτσιώτικη ζύμωση για ΣΕΒ

Σάββατο 30-Κυριακή 31 Μαρτίου η Ενημερωτική Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη. Θέμα: Επενδύσεις, Ερευνα και Καινοτομία από την ΠΕΦ- στην 90ετία του Ελληνικού Φαρμάκου. Απ' ότι μαθαίνω το 2ήμερο θα είναι-εκτός των άλλων- και μία πρώτης τάξης ευκαιρία για κλαδική "ζύμωση" εν όψει των αρχαιρεσιών στον ΣΕΒ. Προφανώς και ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφωνος εύλογα θα υποστήριζε την υποψηφιότητα της Ιουλίας Τσέτη...

Χωρίς συνέχεια η μετοχική ανακατάταξη στην Aegean

Με αφορμή την προχθεσινή μεταβίβαση του 3,4% του μ.κ της AEGEAN από τον Θανάση στον Πάνο Λασκαρίδη και παρά τα όσα κυκλοφόρησαν δεξιά και αριστερά δεν προκύπτει πως θα υπάρξει συνέχεια, δλδ ολική αποχώρηση του δεύτερου από την εταιρεία. Παράγοντες υποστηρίζουν ότι η πώληση έγινε έναντι αλλαγής θέσης μεταξύ των 2 αδελφών και εισφοράς ανάλογου τιμήματος σε εταιρεία όπου ενισχύθηκε η θέση του Θανάση Λασκαρίδη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως οι 2 οικογένειες είναι εδώ και καιρό σε διαδικασία διακριτού διαχωρισμού των (από κοινού) συμμετοχών τους σε πλήθος εταιρειών. Τα 10 παιδιά που έχουν αμφότερες είναι ένας από τους λόγους.

Εξι στα έξι για την Εθνική

Ο λόγος για το σερί έξη συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο, συνολική άνοδο 6,57% σε διάστημα εβδομάδας με αποτέλεσμα την καταγραφή νέων "τοπικών υψηλών" στα 7,464 ευρώ. Η Εθνική είναι η μία από τις τρεις μετοχές που σύμφωνα με την JPMC θα μπορούσε να συμπεριληφθεί (δυνητικά) σε έναν δείκτη MSCI DM.(ΟΠΑΠ, Eurobank οι άλλες δύο). Μετά και την χθεσινή νέα άνοδο- 2,19%- η Εθνική αποτιμάται 6,823 δισ. περνώντας στην δεύτερη θέση- με την Eurobank στα 6,889 δισ.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ