Νέα αποτυχημένη παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος για να στηριχθεί η τουρκική λίρα

Νέα αποτυχημένη παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος για να στηριχθεί η τουρκική λίρα

Σε νέα παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας πουλώντας δολάρια για να στηρίξει το εθνικό νόμισμα, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία ως προς το αμερικανικό νόμισμα έφτασε στις 13,95 λίρες.

Μετά την παρέμβαση, η ισοτιμία δολαρίου-λίρας υποχώρησε στις 13,75 για να αυξηθεί όμως και πάλι στις 13,94 λίρες. Το ευρώ διαπραγματεύεται επίσης στις 15,71 λίρες.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στην νέα, αποτυχημένη παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας, με τον αντιπρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Εζγκιούρ Εζέλ να υπενθυμίζει ότι πέρυσι «κάηκαν» 128 δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της λίρας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Πρόκειται για την τρίτη παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας τον τελευταίο μήνα. Στις δύο προηγούμενες παρεμβάσεις, η ισοτιμία ως προς το δολάριο είχε φτάσει στις 13,8 λίρες.

Μετά την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας σημειώθηκε μικρή μείωση της ισοτιμίας συναλλάγματος. Τότε το δολάριο άρχισε να ανεβαίνει ξανά. Στη συνέχεια, υπήρξε έντονη αντίδραση από το επιτελείο της αντιπολίτευσης για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης και την αποτυχία της παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ