Ιταλία: "Πράσινο φως" στην πώληση της Telecom Italia στην KKR έναντι 22 δισ.

Ιταλία: "Πράσινο φως" στην πώληση της Telecom Italia στην KKR έναντι 22 δισ.

Η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR υπέβαλε πέρυσι δεσμευτική προσφορά που αποτιμούσε το δίκτυο σε περίπου 22 δισ. ευρώ

Η Ιταλία ενέκρινε την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia SpA στην KKR & Co., ύψους 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά από μια διαδικασία επανεξέτασης ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρείται στρατηγικού ενδιαφέροντος για το κράτος.

Η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Giorgia Meloni επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη διάταξη Golden Power – η οποία της επιτρέπει να μπλοκάρει ή να επιβάλει αυστηρούς όρους σε συμφωνίες που αφορούν στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία – επειδή η KKR συμφώνησε σε όρους που αποσκοπούν στην προστασία του δικτύου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Αν και αναμενόταν ευρέως, η απόφαση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το καλοκαίρι, που θα έβλεπε το πρώην μονοπώλιο της τηλεφωνίας να παραχωρεί τον έλεγχο του πιο πολύτιμου περιουσιακού του στοιχείου.

Σηματοδοτεί επίσης μια νίκη για τον διευθύνοντα σύμβουλο Pietro Labriola, τον αρχιτέκτονα του σχεδίου πώλησης. Η συναλλαγή αποτελεί το κεντρικό σημείο της προσπάθειάς του να μειώσει το χρέος του αερομεταφορέα ύψους περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR υπέβαλε πέρυσι δεσμευτική προσφορά που αποτιμούσε το δίκτυο σε περίπου 22 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερδών, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών να αναλαμβάνει ποσοστό έως και 20% στη μονάδα δικτύου προκειμένου να διατηρήσει την εποπτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ