Morgan Stanley: Κατά 13% υποχώρησαν τα κέρδη το β τρίμηνο - Υποτονική η επιχειρηματική δραστηριότητα

Morgan Stanley: Κατά 13% υποχώρησαν τα κέρδη το β τρίμηνο - Υποτονική η επιχειρηματική δραστηριότητα

H παγκόσμια δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων υποχώρησε κατά 36% το δεύτερο τρίμηνο

Κατά 13% υποχώρησαν τα κέρδη της Morgan Stanley το β’ τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς η δραστηριότητα στις επιχειρηματικές συμφωνίες έχει ατονήσει στο καθεστώς νομισματικής σύσφιγξης.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, τα κέρδη ανήλθαν στα 2,18 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 13,46 δισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική ανήλθαν στο 1,16 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic, η παγκόσμια δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων υποχώρησε κατά 36% το δεύτερο τρίμηνο, εμφανίζοντας όμως κάποια βελτίωση σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Βέβαια, τα έσοδα της τράπεζας στο τμήμα διαχείρισης πλούτου ανήλθαν στο επίπεδο ρεκόρ των 6,66 δισ. δολαρίων με αύξηση κατά 16% λόγω των υψηλών επιτοκίων, αντισταθμίζοντας εν μέρει την χαμηλή δραστηριότητα στον τομέα των συμφωνιών.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοίνωσε αποτελέσματα και η Bank of America, καταγράφοντας υψηλότερη κερδοφορία και έσοδα από το προσδοκώμενο χάρη στην εκτίναξη των εσόδων από τόκους. Αντίστοιχα ευνοημένες από τα υψηλά επιτόκια ήταν και η JP Morgan και η Wells Fargo που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ενισχυμένα κέρδη και έσοδα το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, χαμηλότερες ήταν οι επιδόσεις της Citigroup, η οποία επίσης ασχολείται κατά κύριο λόγο στον τομέα των επενδύσεων, που έχουν ατονήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ