Σε έκδοση ομολόγου 250 εκατ. προχωρεί η Πανγαία

Το σχέδιο της εταιρείας

Σε έκδοση ομολόγου 250 εκατ. προχωρεί η Πανγαία

 

Την άντληση τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακού δανείου εξετάζει η διοίκηση της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις νέες επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, η διοίκηση της επενδυτικής εταιρείας ανέφερε ότι «με δεδομένες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στην εγχώρια αγορά ακινήτων, η εταιρεία σκέφτεται να βγάλει ένα διεθνές ομολογιακό δάνειο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις».

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην εταιρία είναι θετικές, καθώς η πορεία της οικονομίας είναι σε τροχιά και βέβαια οι αναζητήσεις πολλών επενδυτών έντονες, για αξίες που μπορεί να γεννήσουν κέρδη.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 η εταιρία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ ενώ το καθαρό μέρισμα που θα διανείμει προς τους μετόχους της και ξεκινά η καταβολή του στις 14 Μαϊου 2018 ανέρχεται στο 0,13 ευρώ ανά μετοχή(καθαρό).

Η εταιρεία βρίσκεται κοντά και στην ολοκλήρωση νέων συμφωνιών αγοράς ακινήτων σε κλάδους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα logistics.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει εισέλθει και στον κλάδο της φοιτητικής στέγης, καθώς έχει εκμισθώσει στην Dimand Real Estate ακίνητο στην Πάτρα, ενώ ανάλογες κινήσεις εξετάζονται αυτό το διάστημα και σε άλλες πόλεις με έντονη παρουσία φοιτητών.

Κατά τη διάρκεια του 2017, η Πανγαία, μεταξύ άλλων, προχώρησε στην απόκτηση πέντε εμπορικών ακινήτων (σούπερ μάρκετ), συνολικής επιφάνειας 87.000 τ.μ., αντί συνολικού ποσού 71 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τέσσερα καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λ. Μαραθώνος (Γέρακας), τη Λ. Αθηνών (Αθήνα), τη Λ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ιωάν. Ρέντης) και την Πάτρα. Πρόκειται για πρώην καταστήματα Carrefour, τα οποία ανήκαν σε ξένο θεσμικό επενδυτή και πλέον μισθώνονται από τον όμιλο Σκλαβενίτη. Είναι συνολικής επιφάνειας 75.000 τ.μ. και κόστισαν 47 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ