TITAN: Καθαρά κέρδη 52,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18,4% το πρώτο τρίμηνο - Στα 623,7 εκατ. τα έσοδα

TITAN: Καθαρά κέρδη 52,4 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18,4% το πρώτο τρίμηνο - Στα 623,7 εκατ. τα έσοδα

Δυνατό ξεκίνημα χρονιάς με αύξηση πωλήσεων και βελτιωμένη κερδοφορία

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεκίνησε δυναμικάγια την Titan Cement International SA με αυξημένους όγκους πωλήσεων σε όλα τα προϊόντα μας και σταθερά επίπεδα τιμών

Κύρια στοιχεία επιδόσεων πρώτου τριμήνου 2024

  • Το έτος ξεκίνησε με ισχυρή αύξηση πωλήσεων σε όλες τις περιοχές, φτάνοντας τα €623,7 εκ., (αύξηση 6,1%) σε ένα τρίμηνο με αυξημένη ζήτηση σε όλα τα προϊόντα μας και σταθερά επίπεδα τιμών.
  • Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε €109,8 εκ., καταγράφοντας το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των κερδών EBITDA.
  • Ιδιαίτερα ενισχυμένα τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €52,4 εκ. καταγράφοντας αύξηση 18,4%, ενώ ο δείκτης καθαρού δανεισμού/EBITDA είναι στα χαμηλά επίπεδα του 1,2x.
  • Θετικές προοπτικές για το έτος χάρη στην αυξημένη ζήτηση, τα σταθερά επίπεδα τιμών, τη βελτιωμένη διαχείριση του κόστους ενέργειας και τη βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα.
  • Επιτάχυνση του προγράμματος επενδυτικών δαπανών και της Στρατηγικής 2026, η οποία ενισχύθηκε με τρεις επιπλέον εξαγορές (bolt-on) σε τσιμεντοειδή προϊόντα και αδρανή υλικά. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για μείωση των εκπομπών άνθρακα συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικού έργου δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου άνθρακα στην Ελλάδα και του πρώτου έργου παραγωγής θερμικά ενεργοποιημένης αργίλου στην Δυτική Βιρτζίνια (ΗΠΑ).
  • Η μετοχή του Ομίλου ΤΙΤΑΝ (TITC) εντάχθηκε στον δείκτη FTSE Russell Large Cap τον Μάρτιο του 2024.

Όμιλος ΤΙΤΑΝ – Ανασκόπηση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεκίνησε δυναμικά, με αυξημένους όγκους πωλήσεων σε όλα τα προϊόντα μας και σταθερά επίπεδα τιμών. Στις ΗΠΑ, για άλλο ένα τρίμηνο οι τιμές κατέγραψαν θετικές τάσεις και οι πωλήσεις κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι εγχώριες πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά. Χάρη στον ήπιο χειμώνα, η Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεκίνησε τη χρονιά με αυξημένους όγκους και υψηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ οι πωλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αυξήθηκαν μεν, αλλά η κερδοφορία επλήγη από τις υποτιμήσεις των νομισμάτων. Αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε σε όλα τα προϊόντα του Ομίλου, με αύξηση 3% στις εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου, 7% στο έτοιμο σκυρόδεμα και 2% στα αδρανή υλικά. Σε ένα τρίμηνο που για τον κλάδο τα αποτελέσματα διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω εποχικότητας, ο Όμιλος σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 6,1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, φτάνοντας τα €623,7 εκ. Τα κέρδη EBITDA του πρώτου τριμήνου του 2024 έφτασαν τα €109,8 εκ., καταγράφοντας αύξηση 2,5% έναντι των αποτελεσμάτων ρεκόρ του ίδιου τριμήνου το 2023, παρά το υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, την πραγματοποίηση νωρίτερα φέτος των προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας των εργοστασίων λόγω συντήρησης στις ΗΠΑ και την υποτίμηση των νομισμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα και αυξήθηκαν κατά 18,4% σε €52,4 εκ., χάρη στα αυξημένα κέρδη EBITDA, το μειωμένο κόστος χρηματοδότησης και τα καλύτερα επίπεδα συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ο Όμιλος συνέχισε τις αναπτυξιακές επενδύσεις του, με τις επενδυτικές δαπάνες να ανέρχονται σε €52,5 εκ. Σύμφωνα με τη στρατηγική του Ομίλου, οι επενδύσεις για την περαιτέρω βελτίωση του ενεργειακού μείγματος συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό, με αυξημένη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, πρώτων υλών και υψηλότερη χρήση συμπληρωματικών τσιμεντοειδών υλικών έτσι ώστε να μειωθεί ο δείκτης κλίνκερ/τσιμέντου. Οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού προχωρούν επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα, στοχεύοντας στην περαιτέρω εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων στα εργοστάσια του Ομίλου και συνεπώς στην περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων. Το 2024, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κορυφαία βαθμολογία «Α» για την κλιματική δράση του από τον περιβαλλοντικό οργανισμό CDP και την βαθμολογία “Prime status” από την ISS ESG. Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε επίσης ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλιματικό τομέα στην Ευρώπη, σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε η Financial Times. Παράλληλα επισπεύδεται η υλοποίηση της «Στρατηγικής κατεύθυνσης 2026» διευρύνοντας την πρόσβαση σε αποθέματα συμπληρωματικών τσιμεντοειδών υλικών, ολοκληρώνοντας εξαγορές και συνεργασίες στην Ελλάδα και την Τουρκία και υπογράφοντας σχετική συμφωνία στις ΗΠΑ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές κατέγραψαν εποχικές εισροές ύψους €14 εκ. στο τρίμηνο. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €684 εκ., έναντι €660 εκ. στο τέλος του 2023, ενώ ο δείκτης καθαρού δανεισμού/EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,2x. Τον Μάρτιο του 2024, η μετοχή του Ομίλου ΤΙΤΑΝ (TITC) εντάχθηκε στον δείκτη FTSE Russell Large Cap.

ΗΠΑ

Με φόντο την ανθεκτική οικονομία της χώρας, οι επιδόσεις του Ομίλου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, χάρη στα ισχυρά θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ζήτησης. Σε ένα τρίμηνο που παραδοσιακά παρουσιάζει εποχικά χαμηλή ζήτηση στον κλάδο μας, οι επιδόσεις του Ομίλου επηρεάστηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν και παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ενώ διατηρήθηκε και η δυναμική των τιμών. Οι προγραμματισμένες ετήσιες διακοπές λειτουργίας για λόγους συντήρησης στα δύο εργοστάσια τσιμέντου πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με το 2023, με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου να επιβαρύνονται με περισσότερα έξοδα (9,2% η αύξηση κερδών EBITDA σε δολάρια USD, χωρίς αυτά τα κόστη). Οι παραγγελίες πελατών παραμένουν σε υψηλά μεγέθη και η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω των συσσωρευμένων ανεκτέλεστων παραγγελιών, τόσο για δημόσια όσο και για ιδιωτικής πρωτοβουλίας έργα. Η επίδραση του προγράμματος για τις υποδομές (IIJA) γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, ενώ ο νόμος για την ενίσχυση της τεχνολογίας (CHIPS) καθοδηγεί και ενισχύει τον μετασχηματισμό του βιομηχανικού κλάδου στις ΗΠΑ. Η αγορά κατοικίας παραμένει σχετικά σε πιο χαμηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχει η προσδοκία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της μέσα στο έτος και ότι η δραστηριότητα στον συγκεκριμένο κλάδο θα ανακάμψει. Σύμφωνα με την πορεία μας προς τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, υπογράψαμε μία συμφωνία εξαγοράς ενός λατομείου, αυξάνοντας τα αποθέματά μας σε αδρανή υλικά και άργιλο, ενώ το εργοστάσιο μας «Roanoke» επιλέχθηκε για επιχορήγηση ύψους έως και 61,7 εκατ. δολαρίων από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας για γραμμή παραγωγής θερμικά ενεργοποιημένης αργίλου. Μετά τις αναβαθμίσεις στους σταθμούς εισαγωγής στην Τάμπα και στο Νόρφολκ, ο Όμιλος μπορεί πλέον να τροφοδοτεί περαιτέρω τις περιοχές δραστηριοποίησής του στις Νοτιοανατολικές και Μεσοατλαντικές Πολιτείες και να καλύψει με αυτόν τον τρόπο την αυξημένη ζήτηση.

Ελλάδα & Δυτική Ευρώπη

Το έτος ξεκίνησε δυναμικά στην Ελλάδα, με τις πωλήσεις του Ομίλου να σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κύρια προϊόντα, και μάλιστα μεγαλύτερη σε σύγκριση με υπόλοιπη αγορά. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ωφελείται σημαντικά από την καθετοποίηση των δραστηριοτήτων του και την τοποθέτησή του σε περιοχές με υψηλή ζήτηση τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιοχές της χώρας που έχουν αυξημένη τουριστική κίνηση. Οι τιμές της εγχώριας αγοράς διατήρησαν σταθερά την δυναμική τους, ωστόσο η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας επηρέασε την κερδοφορία. Οι τιμές των εξαγωγών ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με αρνητική επίπτωση στην κερδοφορία, ενώ οι εξαγωγές τσιμέντου στις ΗΠΑ παρέμειναν ισχυρές. Μετά την έναρξη λειτουργίας του προασβεστοποιητή στο εργοστάσιο Καμαρίου, η χρήση εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιο κατέγραψε βελτίωση όσον αφορά τη θερμική υποκατάσταση, ενώ καταγράφονται συνεχώς περαιτέρω βελτιώσεις. Αξιοποιώντας την ήδη ισχυρή τοπική παρουσία μας, τον Ιανουάριο του 2024 διευρύναμε τη λειτουργική μας δυναμικότητα με την εξαγορά ενός λατομείου στην Αττική με περισσότερους από 40 εκατομμύρια τόνους αποθεμάτων. Η εν λόγω εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αύξηση των αποθεμάτων μας, συνεχίζοντας τις πρόσφατες κινήσεις επέκτασης στη χώρα, με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης. Αναφορικά με το IFESTOS, το πρωτοποριακό έργο δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου άνθρακα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα, σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας με το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές, τους τεχνολογικούς προμηθευτές και τους υπολοίπους συνεργάτες για την υλοποίηση του έργου σε όλα τα επίπεδα.

Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεκίνησε τη χρονιά πολύ δυναμικά. Οι πωλήσεις κατέγραψαν υψηλό ποσοστό αύξησης ενώ και η κερδοφορία αυξήθηκε, αντικατοπτρίζοντας την ανθεκτικότητα των τιμών και τη σημαντική βελτίωση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με επιδόσεις που επιτεύχθηκαν χάρη στη λειτουργική βελτιστοποίηση. Η ανάπτυξη σε αυτόν τον γεωγραφικό τομέα ποικίλει ανάλογα με τη χώρα: από εκτεταμένα έργα χωροταξικής ανάπτυξης που περιλαμβάνουν υποδομές και οικιστική ανάπλαση μέχρι οδικά έργα, βιομηχανικές επενδύσεις, καθώς και εκτεταμένη αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού. Εκτός από τις διεθνείς και τις εγχώριες επενδύσεις, σημαντική είναι και η συμβολή των πόρων της ΕΕ. Η επιτυχής καθιέρωση προϊόντων τσιμέντου με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κλίνκερ έχει αποφέρει διττό όφελος για τον Όμιλο, καθώς μας επέτρεψε να ενισχύσουμε ουσιαστικά τη δυνατότητά μας να εξυπηρετούμε την αγορά και παράλληλα να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα. Τα ποσοστά θερμικής υποκατάστασης συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ ο Όμιλος μεγιστοποιεί την πρόσβασή του στις διάφορες πηγές εναλλακτικών καυσίμων που διατίθενται σε κάθε αγορά.

Ανατολική Μεσόγειος

Οι πωλήσεις στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 15%, ωστόσο η κερδοφορία επλήγη εξαιτίας των αρνητικών συναλλαγματικών επιπτώσεων. Στην Αίγυπτο, η εγχώρια αγορά παρέμεινε υποτονική το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα μόνα έργα που σημείωσαν πρόοδο ήταν εκείνα που εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, ο Όμιλος στράφηκε στις εξαγωγές, οι οποίες ενισχύθηκαν περαιτέρω εντός του έτους. Παρά τις οικονομικές προκλήσεις που εξακολουθούν να επικρατούν στην Αίγυπτο, η χώρα φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία εξομάλυνσης μετά τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος τον Μάρτιο και την συμφωνία για χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Αν και ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, ενδείξεις χαλάρωσης παρατηρούνται τελευταία. Μετά τις επενδύσεις του περασμένου έτους στο εργοστάσιο της Αλεξάνδρειας, τα ποσοστά θερμικής υποκατάστασης έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, βελτιστοποιώντας τις επιδόσεις και μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα του Ομίλου. Στην Τουρκία, η ζήτηση αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο, χάρη στον ήπιο χειμώνα, αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις του Ομίλου, επιτρέποντας την αύξηση των τιμών. Τα μεγάλα δημόσια έργα της χώρας συνεχίζουν να περιστρέφονται γύρω από τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά τον περσινό σεισμό. Η ενσωμάτωση μιας νέας μονάδας βιομάζας ενίσχυσε τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, ενώ η μείωση του δείκτη κλίνκερ-τσιμέντου στα προϊόντα τσιμέντου που διαθέτει ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την βιωσιμότητα.

Βραζιλία (Κοινοπραξία)

Η παρατεταμένη περίοδος έντονων βροχοπτώσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις, με την κατανάλωση τσιμέντου στη χώρα να μειώνεται κατά 3,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, χάρη στους αυξημένους όγκους πωλήσεων στις αγορές μας, οι πωλήσεις της κοινοπραξίας αυξήθηκαν κατά 9,9% φτάνοντας τα €32,4 εκ., ενώ τα κέρδη EBITDA έφτασαν τα €4,2 εκ., καταγράφοντας αύξηση 22,6%.

Προοπτικές

Το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό για το 2024 επιτρέπει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Ωστόσο, πιθανές προκλήσεις συνεχίζουν να προκύπτουν από τον πληθωρισμό και από πιθανές αυξήσεις τιμών πρώτων υλών λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

Οι προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ είναι θετικές, με προσδοκίες για συνεχή ανάπτυξη, αν και με πιο ήπιους ρυθμούς, λόγω των εξωτερικών γεωπολιτικών εξελίξεων, των πολιτικών αποφάσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών. Οι δείκτες στον κατασκευαστικό κλάδο παραμένουν θετικοί υποστηρίζοντας τις υψηλές πωλήσεις. Επίσης, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έργα οδοποιίας, γέφυρες, συγκοινωνίες και ύδρευση αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω. Τα επίπεδα των τιμών αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη συνεχιζόμενη περιορισμένη προσφορά αλλά και από τη συνεχιζόμενη δυναμική από τις προηγούμενες τιμολογιακές αυξήσεις.

Οι προοπτικές για τον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο είναι επίσης θετικές, χάρη στην έναρξη πολυάριθμων έργων υποδομών συνολικού προϋπολογισμού περίπου €8 δισ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος στη νοτιοδυτική Ελλάδα, ο νέος αερολιμένας και ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει την ανατολική με τη δυτική Κρήτη καθώς και πολλά ακόμα έργα στην ηπειρωτική χώρα, αναμένεται να αποτελέσουν πηγή σημαντικής δραστηριότητας τα επόμενα τρία χρόνια. Επιπλέον, με την επέκταση του δικτύου διανομής σκυροδέματος, στοχεύουμε να ενισχύσουμε την κερδοφορία μας στη συγκεκριμένη αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία ενισχύεται από την πρόοδο έργων που σχετίζονται με τους κλάδους κατοικίας και εμπορικών ακινήτων καθώς και με τον τουρισμό.

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει επιδείξει οικονομική ανθεκτικότητα και το κλίμα συνεχίζει να βελτιώνεται εν μέσω αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων και βελτίωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Ωστόσο, η πολιτική αστάθεια και η ευρύτερη γεωπολιτική αβεβαιότητα δημιουργούν κλίμα επιφυλακτικότητας στην περιοχή. Μια δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης της αγοράς έχει πλέον διαμορφωθεί και ο Όμιλος διαθέτει ισχυρό δίκτυο στην περιοχή. Η διατήρηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και οι συνεχιζόμενες επενδύσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ενισχύουν την παρουσία μας στην αγορά και τη μελλοντική κερδοφορία μας.

Η απελευθέρωση της αγοράς συναλλάγματος στην Αίγυπτο και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την πολύ σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, προμηνύουν ευνοϊκότερες εξελίξεις στη χώρα. Αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη δέσμευση της χώρας να επιμείνει στους φιλόδοξους στόχους δημοσιονομικής εξυγίανσης, ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην εθνική της οικονομία. Ενώ η ανάκαμψη αναμένεται να είναι σταδιακή, ο Όμιλος παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η αγορά έχει ξεπεράσει το στάδιο της ύφεσης και ότι η υποκείμενη δυναμική της χώρας θα οδηγήσει τελικά σε αναζωπύρωση της ζήτησης. Στην Τουρκία, μετά το πέρας των τοπικών εκλογών και την ανανεωμένη δέσμευση για διατήρηση της κλασσικής οικονομικής πολίτικής, οι προοπτικές παραμένουν θετικές. Οι ιδιωτικές επενδύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί τα επόμενα χρόνια και με τα έργα ανοικοδόμησης μετά τον σεισμό του 2023.

Ο Όμιλος ξεκίνησε το έτος δυναμικά. Οι ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε σε όλες τις βασικές αγορές αποδίδονται στη στρατηγική ενοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των προϊόντων που διαθέτει σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς καθώς και στην ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά μέσω συνεργειών σε επίπεδο δικτύου. Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, την εγγύτητα στον πελάτη και την αποτελεσματική χρήση των πόρων, προωθούμε αναπτυξιακές επενδύσεις που έχουν ως στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων μας και την ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους. Οι προοπτικές μας για το 2024 παραμένουν θετικές, λόγω των υψηλών όγκων πωλήσεων, των σταθερών επιπέδων των τιμών και της επιτυχούς ολοκλήρωσης έργων που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ