«Έκλεισε» το μεγάλο deal ΜΕΤΡΟ - Βερόπουλου

«Έκλεισε» το μεγάλο deal ΜΕΤΡΟ - Βερόπουλου
Προσύμφωνο για τη πώληση ολόκληρου του ελληνικού τμήματός της στην εταιρία ΜΕΤΡΟ υπέγραψε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από την σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Η συμφωνία αυτή, διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της Βερόπουλος, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4500 εργαζόμενους. Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

O Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βερόπουλος, κ. Νίκος Βερόπουλος δήλωσε: «η συμφωνία αυτή, στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».

Λίγα λόγια για τη ΜΕΤΡΟ

Σημειώνεται ότιη εταιρεία ιδρύθηκε το 1976 με την επωνυμία METRO Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Διατροφής και Οικιακής Χρήσεως και το διακριτικό τίτλο METRO.

Προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ενώ ήταν από την αρχή και παραμένει πάντα απόλυτα Ελληνικών συμφερόντων.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προέρχεται από δύο βασικές κατηγορίες καταστημάτων: τις πωλήσεις Λιανικής μέσα από τα My Market και τις πωλήσεις Χονδρικής μέσα από τα METRO Cash & Carry.

Ο μεγαλύτερος αριθμός καταστημάτων My Market είναι εγκατεστημένος στην Αττική, ενώ η πολιτική της εταιρείας, όσον αφορά στην επέκταση του δικτύου, στηρίζεται στην ανάπτυξη καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ