Αγρότες: Eκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στην Αταλάντη

Αγρότες: Eκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στην Αταλάντη

Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας

Εκλεισε η Εθνική Οδος Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από μπλόκο αγροτών στην Αταλάντη και συγκεκριμένα από 50 τρακτέρ και 70 άτομα. Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Σημειώνεται επίσης ότι σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης με Δένδρα προχώρησαν το μεσημέρι αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας, ενώ πολλοί αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Agrotica την ημέρα των εγκαινίων –μεθαύριο Πέμπτη– και να παραμείνουν τις 4 ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζουν τη σύνταξη ενός υπομνήματος με την καταγραφή των προβλημάτων τους το οποίο θα προσπαθήσουν να επιδώσουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας παράλληλα να συναντηθούν μαζί του.

Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας. Ο εκπρόσωπος των αγροτών ζήτησε, μεταξύ άλλων, άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομήας στην ύπαιθρο.

Ο πρωθυπουργός άκουσε τα αιτήματα και κατόπιν σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε. Ξέρετε πολύ καλά ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι για εμάς πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα, τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Γνωρίζετε, όμως, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του εφικτού κοντά στους αγρότες και με μείωση της φορολόγησης και με αύξηση της οικονομικής στήριξης στον ΕΛΓΑ».

Τόνισε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις εκκρεμότητες. «Στο μέτρο του εφικτού, διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες, να κάνουμε το καλύτερο για τον πρωτογενή τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ