Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – Συνεχίζουν τον αγώνα με άλλες δράσεις

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – Συνεχίζουν τον αγώνα με άλλες δράσεις

Ολοι οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά

Αποχωρούν σήμερα από τα μπλόκα οι αγρότες όλης της χώρας, καθώς αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους με αυτή τη μορφή και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες δράσεις.

Η Πανελλήνια Επιτροπή των μπλόκων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι όλοι οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα τους, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. “Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της“, αναφέρει η Επιτροπή, ανακοινώνοντας την αποχώρηση των τρακτέρ.

Ωστόσο, για όγδοη μέρα βρίσκονται στους δρόμους οι αγρότες της Λήμνου, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη του δημαρχείου στη Μύρινα. Μέσα στο δημαρχείο παρέμειναν τρεις αντιδήμαρχοι με δική τους θέληση.

Οι αγρότες της Λήμνου, εκτός από τα γενικότερα πανελλαδικά ζητήματα, προτάσουν το σοβαρό πρόβλημα με τα αγριοκούνελα που ουσιαστικά έχει «εξορίσει» τους αγρότες από τα χωράφια τους. Το πρόβλημα απασχολεί εδώ και 30 χρόνια τους φορείς χωρίς να έχει υπάρξει λύση μέχρι και σήμερα. Επίσης θέτουν το θέμα της νησιωτικότητας, των προβλημάτων στις μεταφορές, το ακριβό πετρέλαιο αλλά και τους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα και ύστερα από το μπλόκο στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, οι αγρότες έριξαν την αυλαία των κινητοποιήσεων με τη μορφή που είχαν τις τελευταίες 40 ημέρες περίπου, εν αναμονή και των αποφάσεων στις Βρυξέλλες. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα επισήμαναν πως η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι μονόδρομος για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και ελέγχους τόσο για τις ελληνοποιήσεις όσο και για τις τιμές των προϊόντων τους στο ράφι.

Οι Καρδιτσιώτες αγρότες που προέρχονται κυρίως από περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Παλαμά, μέχρι να γίνει η συνάντηση των Θεσσαλών με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αγρότες έφυγαν από το μπλόκο που στήθηκε στον Ε 65, όπου παρέμειναν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων για 35 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ