Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και έρχονται με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και έρχονται με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Ζητούν πραγματικά μέτρα και όχι ψίχουλα

Σήμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έδωσαν χθες, οι αγρότες μετά την παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγρότες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη, στέλνοντας έτσι ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη που ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με τους αγρότες δεν αρκούν.

Την ίδια μέρα αποφασίστηκε τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα να πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων, ενώ μέχρι εκεί την ημέρα θα συνεχιστεί η πολύμορφη δράση των αγροτών σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μέσα από τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης να έχουμε λύσεις και να έχουμε απαντήσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων».

Μήνυμα για τα ψίχουλα Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ χθες, οι αγρότες από το μπλόκο της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση δείχνοντας την οργή τους για τις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους εμφάνισαν τα «βαρέλια του Κυριάκου Μητσοτάκη», «χωρίς πάτο», απλώνοντας κυριολεκτικώς βαρέλια που δεν είχαν πάτο.

Οι αγρότες στην Επανομή προσπάθησαν το πρωί να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, συνάντησαν όμως τον φραγμό της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ