Αυτοί θα είναι οι 14 νέοι σταθμοί του μετρό

Αυτοί θα είναι οι 14 νέοι σταθμοί του μετρό
Το μετρό επεκτείνεται και ετοιμάζεται να "ανοίξει" 14 νέους σταθμούς με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων κατοικούν σε περιοχές όπου η συγκοινωνία είναι περιορισμένη. 

Η νέα γραμμή του μετρό με την ονομασία, γραμμή 4, θα εκτείνεται σε πρώτη φάση από το Άλσος Βεΐκου μέχρι την περιοχή Ζωγράφου και θα έχει μήκος 11,7 χιλιόμετρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ και την χρηματοδότησή του θα την αναλάβουν οι φορείς ΕΤΕπ και ΕΣΠΑ. Οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ του Δημοσίου και των δύο φορέων βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο επίπεδο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2016 και οι 14 νέοι σταθμοί υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμοι για το κοινό το 2022, δηλαδή η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει 7 χρόνια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρίας Αττικό Μετρό, Χρ. Τσιτουρας, "Η φιλοσοφία της γραμμής 4 θα γίνει με τη φιλοσοφία της συνέργειας και της ανάπλασης των χωρών όπου το μετρό πηγαίνει. Το έργο έχει ωριμάσει σε επίπεδο μελετών. Περίπου πέντε χρόνια η εταιρία δούλευε αθόρυβα, ώστε να καταστήσει ώριμο το έργο. Το αμέσως επόμενο οκτάμηνο θα τελειοποιηθούν οι σχετικές μελέτες".

Δείτε παρακάτω ποιοι θα είναι οι νέοι σταθμοί του μετρό και σε ποια σημεία θα βρίσκονται:

1. Άλσος Βεΐκου: Πλησίον της διασταύρωσης Βεΐκου με την οδό Τραλλέων

2. Γαλάτσι:Διασταύρωση Γαλατσίου και Βεΐκου

3. Κυψέλη: Στην πλατεία Κυψέλης

4. Δικαστήρια: Πλησίον της διασταύρωσης της οδού Ευελπίδων με την οδό Μουστοξύδη

5. Αλεξάνδρας: Πλησίον της διασταύρωσης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετην οδό Μουστοξύδη

6. Εξάρχεια: Στην πλατεία Εξαρχείων

7. Ακαδημία: Στην διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Σίνα πίσω από την νεοκλασική τριλογία των κτιρίων Μουσείο (Εθνική Βιβλιοθήκη)-Ακαδημία.

8. Κολωνάκι: Στην πλατεία Κολωνακίου

9. Ευαγγελισμός: Στο πάρκο μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Σοφίας-Βασιλέως Κωνσταντίνου-Ριζάρη. Θα υπάρχει σύνδεση με τη γραμμή 3 του μετρό

10. Νήαρ Ηστ: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως

11. Γουδή: Πλατεία Ελευθερίας

12. Ηλίσια: Πλατεία Κύπρου

13. Καισαριανή: Υμηττού και Εθνικής Αντιστάσεως

14. Ζωγράφου: Πλατεία Γαρδένια