Μητσοτάκης - Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Παγώνουν για 3.000 ευάλωτους δανειολήπτες

Μητσοτάκης - Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Παγώνουν για 3.000 ευάλωτους δανειολήπτες

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου για τη στήριξη ευάλωτων οφειλετών» του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσίασε στο Υπουργικό ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για 3.000 ευάλωτους δανειολήπτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο. «Σε ό,τι αφορά τώρα την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθετο δίκτυ προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών, μέσω της αναστολής κάθε διαδικασίας πλειστηριασμού για 3.000 ακίνητα που αποτελούν πρώτη κατοικία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποτυπώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό όσων δοκιμάζονται περισσότερο. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου για τη στήριξη ευάλωτων οφειλετών» του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσίασε στο Υπουργικό ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ