Αυξήσεις τιμολογίων σοκ, στα "μουλωχτά", από τη Vodafone δια της … απλοποιήσεως

Αυξήσεις τιμολογίων σοκ, στα "μουλωχτά", από τη Vodafone δια της … απλοποιήσεως
Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» επιφυλάσσει η Vodafone για τους πελάτες της που θα ταξιδέψουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα κάνουν χρήση κινητής τηλεφωνίας.

Και αυτό διότι προχωρά σε αυξήσεις στα τιμολόγια για χρήση περιαγωγής σε δημοφιλείς προορισμούς τις οποίες οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν όταν θα περάσουν από το ταμείο της εταιρίας για να πληρώσουν το λογαριασμό.
Αυτό δεν θα τους συμβεί μόνο αν πέσουν τυχαία ή έχουν την πρόνοια να διαβάσουν τις υποχρεωτικές ανακοινώσεις που προβλέπει ο νόμος και έχουν αναρτηθεί στο site της Vodafone αλλά δεν ανευρίσκονται με τόση ευκολία.
Στην ανακοίνωση αυτή που ο τίτλος της είναι «Αλλαγές χρεώσεων περιαγωγής σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρεται ότι «Η εταιρεία VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ (Vodafone) βελτιώνει την επικοινωνία για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό, σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αμερική, Ασία, Αφρική, κλπ), και απλοποιεί τις χρεώσεις για εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων SMS».
Το πώς ακριβώς βελτιώνεται η επικοινωνία είναι ένα ερώτημα. Όπως ερώτημα είναι αν αυξάνονται ή όχι τα κόστη περιαγωγής δια της απλοποιήσεως. Και φαίνεται ότι στους δημοφιλείς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ αυτό συμβαίνει. Ειδικότερα σήμερα αν βρίσκεσαι σε χώρα Ευρώπης εκτός ΕΕ τηλεφωνώντας προς δίκτυα της χώρας περιαγωγής 1,22 Ευρώ το λεπτό και με τις νέες χρεώσεις 1,29 Ευρώ, προς δίκτυα Ελλάδας (η μεγαλύτερη κίνηση) 2,10 Ευρώ το λεπτό και με τις νέες χρεώσεις 2,99 Ευρω ενώ αν είσαι ιδιώτης και δεχτείς κλήση 0,64 Ευρώ το λεπτό ενώ με τις νέες χρεώσεις 1,29 Ευρώ
Αν βρίσκεσαι στις ΗΠΑ πληρώνεις για εξερχόμενες κλήσεις εντός χώρας 1,22 Ευρώ το λεπτό και με τις νέες χρεώσεις 1,49 ευρώ και προς Ελλάδα 2,4 Ευρώ το λεπτό ενώ με τις νέες χρεώσεις 3,99 Ευρώ.
Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό οι αυξήσεις στις χρεώσεις φτάνουν σε ποσοστά ακόμα και 100%. Φυσικά δια της απλοποιήσεως φαίνεται να προκύπτουν και μειώσεις αλλά σε προορισμούς που φτάνουν ελάχιστοι Έλληνες.
Για να έχετε πλήρη εικόνα των αλλαγών ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε από την ιστοσελίδα της εταιρίας τις αλλαγές για τους προορισμούς που σας αφορούν.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ