Θ. Πλεύρης: Πρόσβαση στον Προσωπικό Γιατρό θα έχουν και οι ανασφάλιστοι

Θ. Πλεύρης: Πρόσβαση στον Προσωπικό Γιατρό θα έχουν και οι ανασφάλιστοι

«Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτησή τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Πρόσβαση στον Προσωπικό Γιατρό, θα έχουν και οι ανασφάλιστοι, απάντησε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτησή τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ό,τι προέβλεπε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον Προσωπικό Ιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντάς τες θα καταλάβουν ότι με την ερώτησή τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, οι οποίοι με ερώτησή τους στη Βουλή ανέφεραν ότι ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, όταν επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές έκαναν λόγο για «αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών» από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρκίνος σε παιδιά και εφήβους

Γράφει ηΕλένη Βασιλάτου – ΚοσμίδηΠαιδίατρος, Αιματολόγος-ΟγκολόγοςΔιευθύντρια Ογκολογικής Κλινικής Παιδιών και Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ  

Θρομβοφιλία και κύηση  

Γράφουν οι Γεώργιος Δρύλλης ΑιματολόγοςΕπιμελητής Αιματολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ Κωνσταντίνος ΚωνσταντόπουλοςΑιματολόγοςΔιευθυντής Αιματολογικής Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ