Μίνα Γκάγκα: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο

Μίνα Γκάγκα: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο

Το θέμα της έλλειψης των αναισθησιολόγων αποτέλεσε αντικείμενο των επαφών που είχε το μεσημέρι η κ. Γκάγκα στα νέα γραφεία της 4ης ΥΠΕ

«Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων του Ιπποκρατείου, είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους και που θέλουμε πάρα πολύ να το λύσουμε» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα , η οποία επισκέφτηκε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και είχε συναντήσεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ . Το θέμα της έλλειψης των αναισθησιολόγων αποτέλεσε αντικείμενο των επαφών που είχε το μεσημέρι η κ. Γκάγκα στα νέα γραφεία της 4ης ΥΠΕ.

«Αναισθησιολόγοι δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει πέντε χρόνια για να γίνει κανείς αναισθησιολόγος. Είναι πράγματι λίγοι οι συνάδελφοι στο «Ιπποκράτειο» και πρέπει να βρούμε όλοι έναν τρόπο να βοηθηθούν. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα που είναι σημαντικό για τους ίδιους, για την πόλη, για τους ασθενείς, για όλους» ανέφερε η κ. Γκάγκα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα σημείωσε ότι εδώ και ένα χρόνο γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα αυτό και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα έχουμε μία λύση τουλάχιστον μέχρι να έχουμε περισσότερους αναισθησιολόγους που μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις, είμαστε σε συνεχή επαφή. Οι λύσεις πρέπει να είναι συναινετικές, ουσιαστικές πραγματικές και βιώσιμες».

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα αρχίσει η διάθεση των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της Covid-19, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, απάντησε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα τις συστάσεις που όλοι περιμένουν. «Νομίζω πως, αν προσέξουμε όλοι και κάνουμε τα εμβόλια, θα έχουμε πολύ καλό χειμώνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται τα υπάρχοντα εμβόλια. Εγώ πιθανότατα από τα υπάρχοντα θα κάνω. Δηλαδή νομίζω ότι είναι καλό να κάνουμε τα εμβόλια, ιδιαίτερα όλοι είναι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου να κάνουν τα εμβόλια, όπως κάνουν κάθε φθινόπωρο για τη γρίπη» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ