Μόσιαλος: Ο κίνδυνος της Όμικρον είναι μικρότερος σε σχέση με την Δέλτα για τους εμβολιασμένους

 Μόσιαλος: Ο κίνδυνος της Όμικρον είναι μικρότερος σε σχέση με την Δέλτα για τους εμβολιασμένους

«Η προστασία των εμβολίων έναντι της νοσηλείας μετά από λοίμωξη με Όμικρον είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή κατά της συμπτωματικής ασθένειας»

«Έχουμε καλά νέα», καθώς με βάση νεότερα στοιχεία, φαίνεται πως ο κίνδυνος της Όμικρον είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με την Δέλτα για τους εμβολιασμένους, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Lονδίνου (LSE).

Όπως επισημαίνει, «η προστασία των εμβολίων έναντι της νοσηλείας μετά από λοίμωξη με Όμικρον είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή κατά της συμπτωματικής ασθένειας. Μετά από την τρίτη δόση η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας είναι πολύ υψηλή. Πρέπει όμως πλέον να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις να κάνουν την τρίτη δόση».

Ο κ.Μόσιαλος αναφέρεται σε «νέα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία των εμβολίων έναντι της παραλλαγής Όμικρον. Τα στοιχεία προκύπτουν μετά από ανάλυση των τεστ που έγιναν μεταξύ της 27ης Νοεμβρίου και της 24ης Δεκεμβρίου και συμπεριλήφθηκαν 169.888 πιστοποιημένες περιπτώσεις Δέλτα και 204.036 περιπτώσεις Όμικρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ