Αλ. Μπουρλά: Το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό αλλάζει το παιχνίδι

Αλ. Μπουρλά: Το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό αλλάζει το παιχνίδι

Σύμφωνα με τον CEO της PFIZER, χάρη στο νέο χάπι θα εξαλείφονται έως και 9 στις 10 νοσηλείες.

«Σήμερα είναι μια ημέρα περηφάνιας για την Pfizer» έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο Τwitter μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την υψηλή αποτελεσματικότητα - 89% - του χαπιού της με την εμπορική ονομασία Paxlovid, κατά των θανάτων και τον νοσηλειών από coVid-19.

«Μία ημέρα που δείχνει ξεκάθαρα τη δύναμη της επιστήμης και την ικανότητα των επιστημόνων μας να αναπτύσσουν ταχύτατα ένα αγαθό που θα ωφελήσει το σύνολο της ανθρωπότητας» σημειώνει ο ο CEO της Pfizer.

Pfizer: Ανέπτυξε χάπι κατά του κορωνοϊού με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τονίζει ότι τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης μελέτης φάσης 2 έδειξαν ότι το αντιιικό χάπι, εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, φαίνεται πως έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, μειώνοντας τη σοβαρότητα της νόσησης από κορονοϊό και εξαλείφοντας έως και 9 στις 10 νοσηλείες.

«Μετά από σύσταση μιας ανεξάρτητης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων και σε συνεννόηση με την FDA, θα σταματήσουμε τις περαιτέρω εγγραφές στη μελέτη, λόγω της συντριπτικής αποτελεσματικότητας που καταδεικνύεται σε αυτά τα αποτελέσματα, και σκοπεύουμε να υποβάλουμε τα δεδομένα για επείγουσα έγκριση (EUA) το συντομότερο δυνατό» συμπληρώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ