Aπόψε οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες για τον εμβολιασμό εφήβων

Aπόψε οι ανακοινώσεις και οι οδηγίες για τον εμβολιασμό εφήβων

Aνοίγει αυτή την εβδομάδα η πλατφόρμα των ραντεβού για το εμβόλιο για τους ανηλίκους.

Το σχέδιο εμβολιασμού των εφήβων πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα η Εθνική Επιτροπή με προϋπόθεση την γονική συναίνεση. Η σύσταση της Επιτροπής αφορά πρωτίστως ανήλικους με υποκείμενα νοσήματα και μόνο με εμβόλια αντιγόνου mRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εντός της τρέχουσας εβδομάδας με πιο πιθανή ημέρα την Πέμπτη.

Η πλατφόρμα, ειδικότερα, θα ανοίξει για τους γεννηθέντες πριν την 1/1/2006.

Κατά την ενημέρωση που θα γίνει το απόγευμα, αναμένεται να δοθούν οδηγίες προς τους γονείς σχετικά για πώς θα κλείνετε το ραντεβού για τον εμβολιασμό των ανηλίκων.

Τονίζεται πως είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση.

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer και Moderna, η οποία έχει προς το παρόν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για εφήβους.

Aνοίγει αυτή την εβδομάδα η πλατφόρμα των ραντεβού για το εμβόλιο για τους ανηλίκους.

Οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της αυστηροποίησης των ελέγχων και της επιστροφής ορισμένων περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να μην ξεφύγει ο αριθμός των κρουσμάτων που συνεχώς αυξάνεται.

Tον φόβο ότι αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, θα ζήσουμε ξανά τον περυσινό χειμώνα εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι πρέπει πάση θυσία να μη φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα την ημέρα. «Και δεν πρέπει να τα φτάσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από non covid ασθενείς. Ήδη έχουμε πάρει κρεβάτια από τις ΜΕΘ Covid και τα έχουμε κάνει non covid, γιατί είχαν μείνει πίσω τα χειρουργεία. Τώρα κάνουμε χειρουργεία που έπρεπε να έχουν γίνει πριν 7-8 μήνες και ακόμα είμαστε στους 3 μήνες. Μας σώζει μόνο το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι ηλικίας 14-24 ετών, που σημαίνει ότι το περνάνε στο σπίτι».

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ