Παγώνη: Πιο πολλά τα non-covid περιστατικά στα νοσοκομεία-Βάλαμε και ράντζα

Παγώνη: Πιο πολλά τα non-covid περιστατικά στα νοσοκομεία-Βάλαμε και ράντζα

Σύμφωνα με την πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη υπάρχουν εξάμηνες αναμονές ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν ενώ τις τελευταίες μέρες τα non-covid περιστατικά είναι περισσότερα από τα περιστατικά με κορονοϊό.

Μεικτά γίνονται τα νοσοκομεία της Αττικής (Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο και Θριάσειο) τις τελευταίες μέρες προσφέροντας υπηρεσίες όχι μόνο σε ασθενείς covid αλλά και σε non-covid ενώ ξεκίνησαν και τα χειρουργεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη υπάρχουν εξάμηνες αναμονές ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν ενώ τις τελευταίες μέρες τα non-covid περιστατικά είναι περισσότερα από τα περιστατικά με κορονοϊό.

«Για αυτό και εδώ και μέρες ζητήσαμε να προχωρήσουν τα τακτικά χειρουργεία. Και να εξυπηρετηθούν αυτοί και βάλουμε και ράντζα για τους ασθενείς non-covid. Όπως είπε η ίδια παρατηρείται μια σταθεροποίηση και μείωση με αργούς ρυθμούς στις εισαγωγές. «Είχαμε φτάσει τους 5.000 νοσηλευόμενους και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πέσουν κάτω από 1.000 νοσηλευόμενους μέχρι τις 25 Ιουνίου».

Η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι αν μέχρι τέλος Αυγούστου το επίπεδο των εμβολιασμών αγγίξει ποσοστό 80%, αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε ασφαλείς τον Σεπτέμβριο και θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ