Γκάγκα: Λιγότερα κρούσματα στα νοσοκομεία -Τι είπε για το ισραηλινό φάρμακο

Γκάγκα: Λιγότερα κρούσματα στα νοσοκομεία -Τι είπε για το ισραηλινό φάρμακο


Αυτή την στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα τόνισε μεταξύ άλλων, η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία

Αυτή την στιγμή φαίνεται να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα τόνισε μεταξύ άλλων, η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».


«Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές και κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν και εμβολιασμένα άτομα μεταξύ των ατόμων που νοσηλεύονται απάντησε πως «γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν πριν ή εκδηλώθηκαν κατα την διάρκεια αυτής αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5000 εισαγωγές είχαμε μόνο 2 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί και χρειάσθηκε να νοσηλευτούν, όμως ήταν και οι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και είναι πολύ σημαντικό».


Η ίδια επεσήμανε πως για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να γίνουν και οι 2 δόσεις του εμβολίου.

Για το φάρμακο του Ισραήλ ανέφερε πως είναι ένα αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να λειτουργεί και έχει γίνει η πρώτη μελέτη φάσης 1.

Σχετικά με την άρση των περιορισμών υπογράμμισε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα η μετακίνηση μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα και γι αυτό πρέπει να προσέχουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ