Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 55-59 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 55-59 ετών

Αναμένονται πάνω από 5 εκατ. δόσεις εμβολίων το επόμενο δίμηνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών. Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55 - 59 και το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμαγια την ηλικιακή ομάδα 50 - 54.

Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών.

Πόσα εμβόλια έρχονται

Τον Μάιο και τον Ιούνιο η Ελλάδα θα παραλάβει αντίστοιχα 2,15 εκατ. και 2,425 εκατ. δόσεις εμβολίων των Pfizer / BioNTech.

Αντίστοιχα από την Moderna θα παραληφθούν 354.000 και 308.000 δόσεις εμβολίων

Μετά και τη χθεσινή γνωμοδότηση της ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένονται από την εταιρεία 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

Άγνωστος "Χ" είναι η AstraZeneca, η οποία στο παρελθόν έχει δείξει πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει ομαλή τροφοδοσία της Ευρώπης. Εκτιμάται πως στους δύο επόμενους μήνες θα παραδώσει στην Ελλάδα περίπου 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ