Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 6 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πόλεμος συν γυναιξί και τέκνοις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «χτυπήματα κάτω από τη μέση μεταξύ Μαξίμου-Νέας Δημοκρατίας με φόντο την κάλπη. Οι αποκαλύψεις για το μυστικό οικογενειακό ταξίδι του Τσίπρα στη Γαλλία με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και οι καταγγελίες περί «εικονικού» χωρισμού Κυριάκου-Μαρέβα για να αποφύγει τη δήλωση «πόθεν έσχες» ».

ΕΘΝΟΣ: «Μπλόκο σε νέες μειώσεις στις ΔΕΚΟ»

Η εφημερίδα σημειώνει: « «φρένο» στην προσπάθεια να περικοπούν επιπλέον οι ήδη μειωμένες αποδοχές των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και στα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του ευρύτερου δημόσιου τομέα βάζει ο Άρειος Πάγος. Υιοθετώντας ανάλογη κρίση και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο ΑΠ δέχθηκε ότι είναι παράνομες οι περικοπές που επιχειρήθηκε να εφαρμοστούν, δηλαδή πέραν του 25% των μνημονιακών μειώσεων που επέβαλε ο Ν. 4024/11».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παράνομες οι μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι περικοπές κατά 25% που έγιναν το 2013 και νομοθετήθηκαν αναδρομικά το 2015 κρίθηκαν μη μόνιμες από το ανώτατο δικαστήριο. Το «ψαλίδι» είχε ξεκινήσει με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου που όμως είχε «υπερβάλει» στις μειώσεις. Η απόφαση ανοίγει «παράθυρο» για επιστροφή χρημάτων όχι μόνο σε όσους προσέφυγαν δικαστικά αλλά σε όλους τους «θιγόμενους» ».

ΕΣΤΙΑ: «Εκτός Στρατού οι αλβανόφωνοι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης καλείται να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους αλβανικής καταγωγής στρατεύσιμους. Φαίνεται ότι το περιστατικό με τους επτά στο Μεσολόγγι που φωτογραφήθηκαν να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το ψέμα του Σόιμπλε»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η νομική υπηρεσία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, απαντώντας στον εκπρόσωπο του Die Linke, ακυρώνει το βασικό επιχείρημα του Β. Σόιμπλε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ πάση θυσία στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η «Εφ. Συν.», δεν υφίσταται καμιά τέτοια δέσμευση σε περίπτωση αποχώρησης του Ταμείου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η Ευρώπη αλλάζει… … η Ελλάδα βουλιάζει»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κάτι αλλάζει, ακόμη και στην Ευρώπη. Γιατί μπορεί το βασικό θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στη Βαλέτα της Μάλτας να ήταν η ανακοπή του κύματος των μεταναστών από την Αφρική, όμως το στίγμα της συνόδου έδωσε και κάτι άλλο: η πρόταση από ορισμένους ηγέτες-προεξάρχουσας της Άνγκελας Μέρκελ- για μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων»».

KONTRA NEWS: «Μήνυμα Τραμπ Φύγετε από το ευρώ για να σωθεί η Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη των εκβιαστών και των κερδοσκόπων, στέλνει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητάει από την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ εδώ και τώρα για να σωθεί».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η «ώρα» του ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την ώρα που Ελλάδα και Ευρωπαίοι έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. του ΔΝΤ, μια δήλωση-βόμβα του υποψήφιου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς τάσσεται υπέρ του Grexit».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ