Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 17 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πύραυλος του ΣτΕ για τα μαγαζιά τις Κυριακές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «καταπέλτης το σκεπτικό της υπόθεσης για την αργία και τη θρησκευτική λατρεία!. «Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζόμενους το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου, που τους δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν το διάλειμμα με την οικογένειά τους»».

ΕΘΝΟΣ: «Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα εισοδήματα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «να εμφανιστούν στην Εφορία όσοι απέκρυψαν στο παρελθόν εισοδήματα ζητά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Έτσι θα νομιμοποιήσουν τα ποσά που δεν δήλωσαν, έστω και με επιβαρύνσεις, που μπορούν να φτάσουν έως και το 56,25%».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κρυφό φέσι 2,25 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση επέβαλε εισφορές ασθενείας 6% στις συντάξεις που όμως δεν αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ, αλλά έχουν μετατραπεί σεκρυφό δάνειο για να πληρώνονται οι συνταξιούχοι. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, ύψους 1,57 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε τη διετία 2015-2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΕΣΤΙΑ: «Νέα τάξις πραγμάτων στην Δύση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε με κοινή συνέντευξή του στην γερμανική «Bild» και στους «Times» του Λονδίνου το στίγμα των προθέσεών του ως προς την διεθνή πολιτική».

Η ΑΥΓΗ: «Ατλαντικό ρήγμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τον υπόγειο μέχρι σήμερα οικονομικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας βγάζει στην επιφάνεια ο νικητής των αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ. Παρωχημένο χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ και γερμανικό όχημα την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλει την καγκελάριο Μέρκελ για τη μεταναστευτική πολιτικής της».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τραμπουκίζει την Ευρώπη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δηλώσεις του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου περί παγκοσμιοποίησης, Brexit και προσφύγων προκάλεσαν ρίγη στους ηγέτες της Ευρώπης, παρωχημένο το ΝΑΤΟ, σημαντικό το Brexit, κακώς η Μέρκελ άφησε να «εισβάλουν» στη Γερμανία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σκηνικό έντασης Τραμπ- Ε.Ε.»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «οξύς κατά της Γερμανίας, αλλά και συνολικά κατά της ΕΕ εμφανίστηκε ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Τimes και στη γερμανική Bild».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μόνιμοι «κόφτες» και νέα μέτρα είτε με ΔΝΤ είτε χωρίς»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «διάφορα σενάρια για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» που όλα όμως καταλήγουν στο ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα, επεξεργάζονται η κυβέρνηση και οι θεσμοί, στο φόντο έντονων αντιθέσεων και διεργασιών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σφίγγει η θηλιά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «από το κακό στο χειρότερο οι εξελίξεις για το κλείσιμο της πολυθρύλητης αξιολόγησης καθώς χάνονται διαρκώς όλες οι προθεσμίες που βάζει η κυβέρνηση, αφού οι δανειστές αυξάνουν τις απαιτήσεις τους».

KONTRA NEWS: «Σκάβει το λάκκο της Γερμανίας ο Ντόναλντ Τραμπ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τις μεγάλες αλήθειες που επαναλαμβάνει στερεότυπα ο Γιώργος Κουρής τα τελευταία χρόνια με άρθρα του και τηλεοπτικές εμφανίσεις του, διατύπωσε δημόσια ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στη μέγγενη των εκλογικών αναμετρήσεων σε τρεις χώρες της Ευρωζώνης το 2017 βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και συνολικά το ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν συμμετάσχει, τελικά, το ΔΝΤ».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «'Παιχνίδια' με το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «απρόβλεπτος παράγοντας η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντ. Τραμπ. Επικίνδυνες ισορροπίες για τον ρόλο του Ταμείου. Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ