Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 4 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η πύλη του τρόμου για τη Novartis".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την άκρη του νήματος ψάχνουν οι εισαγγελικές Αρχές Διαφθοράς στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis προχωρώντας με γρήγορες κινήσεις - τρεις εβδομάδες μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή- τη διερεύνηση των καταγγελιών για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς, που προωθούσαν τα φάρμακά της".

ΕΘΝΟΣ: "Προσλήψεις με διπλό σύστημα στην Παιδεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διαγωνισμό για την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε μόνιμες θέσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με στόχο τηνκάλυψη των χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που θα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για όσους από τους χιλιάδες αναπληρωτές θελήσουν να συμμετάσχουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καύσιμα-φωτιά, στον "πάγο" σπίτια και Ι.Χ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών βάζει η ξέφρενη πορεία που ακολουθούν οι τιμές των καυσίμων. Από τη μια η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 1ης Ιανουαρίου το 2017 και από την άλλη η κούρσα ανόδου του αργού πετρελαίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα εκτίναξης του...οικογενειακού προϋπολογισμού".

ΕΣΤΙΑ: "Η αστική τάξις που χρειαζόμαστε".

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής "από πού τελικώς μπορούμε να αντλήσουμε εθνική αυτοπεποίθηση και έμπνευση; Πολλοί διερωτώνται πού θα βρεθεί εθνική αστική τάξις , όπως για παράδειγμα, στον Μεσοπόλεμο, να καθοδηγήσει τις εξελίξεις και να αναλάβει την ευθύνη του λαού, σε ένα διεθνές περιβάλλον πλήρως ταραγμένο και αναθεωρούμενο από τους ισχυρούς, τους τυχοδιώκτες και τους φανατικούς".

Η ΑΥΓΗ: "Συντάξεις-εξπρές από το τέλος του 2017".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ενεργοποίηση του ΕΦΚΑ είναι γεγονός. Χθες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έθεσε σε λειτουργία τον φορέα όπου εντάσσονται εννέα ασφαλιστικοί φορείς, 4,2 εκατ. ασφαλισμένοι και 2,6 εκατ. συνταξιούχοι".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ασφαλισμένοι όλων των ταμείων ενωθείτε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη σφαίρα της ψηφιακής εποχής μπαίνει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας. Μέχρι το τέλος του 2017 το υπουργείο σχεδιάζει την πληρωμή όλων των εκκρεμών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων των προηγούμενων χρόνων. Από το 2018 η απονομή της σύνταξης θα γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγχυση με τα "μπλοκάκια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μεγάλη παραμένει η σύγχυση για το θέμα των εισφορών εργαζομένων σε έως δύο εργοδότες, που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η σχετική εγκύκλιος δεν έχει ακόμη εκδοθεί, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι ακόμη και αν εκδοθεί εντός των ημερών,όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας, δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εργαλείο νέων ανατροπών σε συντάξεις-ασφάλιση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το έλλειμμα του νέου ασφαλιστικού οργανισμού, που φτάνει τα 1,049 δισ. ευρώ, στρώνει το έδαφος για νέο γύρο περικοπών σε συντάξεις και παροχές, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για το αντίθετο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πλεόνασμα απλήρωτων φόρων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μερικές φορές οι αριθμοί μπορεί να μη λένε την αλήθεια αλλά πάντως την περιγράφουν αφοπλιστικά για όποιον θέλει να τη δει. Εν προκειμένω η αδυναμία των πολιτών να σηκώσουν το βαρύ φορτίο των φόρων προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους".

Kontranews: "Σε ομηρία χιλιάδες πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κατάσταση ομηρίας βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες με δεσμευμένους λογαριασμούς, εξαιτίας των οφειλών τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "e-ειδοποιητήρια για εισφορές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για το ύψος των εισφορών που πρέπει να καταβάλουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν εντός του τρέχοντος μηνός όλοι οι υπόχρεοι για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών (επιχειρήσεις και ιδιώτες)".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύμφωνο" θέρμανσης για 2,5 εκατ. κτίρια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στη διαμάχη των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες για τη θέρμανση επιχειρεί να βάλει τροπολογία στη Βουλή. Με το νέο καθεστώς δίνεται η δυνατότητα σε όποιον ιδιοκτήτη θέλει να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου να το κάνει, χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης".