Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική λόγω καιρικών συνθηκών

Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική λόγω καιρικών συνθηκών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η συνδρομή τους, όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει καταρτιστεί επιχειρησιακό πλάνο, ενώ έχει διατεθεί αστυνομικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς επίσης μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα εμφανίζουν έξαρση. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν διατεθεί συνολικά 889 περιπολικά και 1.800 αστυνομικοί των υπηρεσιών Τροχαίας. Ειδικότερα 241 περιπολικά και 464 αστυνομικοί έχουν διατεθεί στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και 648 περιπολικά και 1.336 αστυνομικοί στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Την ίδια στιγμή, από το Πυροσβεστικό Σώμα διατίθενται, σε περιοχές που παρουσιάζονται προβλήματα, 50 οχήματα (γερανοφόρα, ερπυστριοφόρα, πλατφόρμες, βοηθητικά κ.λπ.), καθώς και 100 πυροσβέστες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ΕΛΑΣ και το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς καθώς και με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ