Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 3 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Εξέγερση συνταξιούχων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έρχονται επιπλέον περικοπές στο ΕΚΑΣ και επανυπολογισμός όλων των κύριων. Η ασφαλιστική κόλαση που περιμένει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες από τις αρχές του 2017».

ΕΘΝΟΣ: «Πάνε ταμείο 30.000 συνταξιούχοι»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με καθυστέρηση 35 μηνών πληρώνονται σε δύο δόσεις τα αναδρομικά του Μετοχικού Ταμείου. Πώς υπολογίζονται τα ποσά για κάθε δικαιούχο. Ποιοι θα εισπράξουν το εφάπαξ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο κούρεμα συντάξεων μέσω επανυπολογισμού»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι διαφορές νέων και παλαιών συντάξεων στο ΙΚΑ φτάνουν έως και τα 240 ευρώ. Στα τάρταρα οι συντάξεις χηρείας με ποσά 150 ευρώ. Στον αέρα όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ 01.07.2015 και 12.05.2016 καθώς λαμβάνουν το 50% των αποδοχών».

ΕΣΤΙΑ: «Μοντέλο Γερμανίας για την Εκκλησία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με ισορροπημένο λόγο, αλλά με τολμηρές προτάσεις, ενεφανίσθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος. Η πλέον σημαντική αφορά στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών από το Δημόσιο».

Η ΑΥΓΗ: «Μισαλλόδοξο κήρυγμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με ένα άκρως «προβληματικό» σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος τον λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το βαθύ κράτος της Ιεραρχίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διττό στόχο είχε η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου, η οποία απέδειξε ότι είναι… άξιος διάδοχος των ακροτήτων του Χριστόδουλου. Απευθυνόταν όχι μόνο στην παρούσα, αλλά και σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ο τελευταίος ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους κλπ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μειώσεις –σοκ για τους νέους συνταξιούχους του ΙΚΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σημαντικές μειώσεις, που φτάνουν ακόμη και το 53% σε κάποιες περιπτώσεις, φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου για τους νέους συνταξιούχους. Εκκρεμούν 120.000 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να επαγρυπνεί για εξελίξεις σε Αιγαίο-Κυπριακό, όξυνση των ανταγωνισμών»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η όξυνση των αντιθέσεων, των ανταγωνισμών, οι πολεμικές συγκρούσεις και η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή, από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μ. Θάλασσα, μέχρι το Αιγαίο και τη Μ. Ανατολή, δεν προοιωνίζονται θετικά βήματα και ζητήματα για τους λαούς και κυρίως για τον ελληνικό λαό».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ψηφίζω- ξεψηφίζω»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οδό διαφυγής φαίνεται πως αναζητά η κυβέρνηση ώστε να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που προκάλεσε με τις επιλογές της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η αντιπολίτευση, αν και προσέρχεται με διάθεση να βρεθεί λύση, διατυπώνει ακόμη αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις του υπουργού Επικρατείας ως προς την ουσία της ρύθμισης που θα καταργεί τον προηγούμενο νόμο».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Όχι άλλο ΣτΕ, κανάλια και ΕΣΡ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «κυβέρνηση και αντιπολίτευση στήνουν καυγάδες μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας. Οι υπουργοί έχουν εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση περιμένοντας…. τον ανασχηματισμό».

KONTRA NEWS: «Έμφραγμα σε οικονομία και τράπεζες από 1.500.000 κατασχέσεις λογαριασμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έμφραγμα στην πραγματική οικονομία προκαλούν οι 774.332 δεσμεύσεις λογαριασμών για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία».

VOICE: «ΣΟΛίστες στις αναθέσεις. Η «πρώτη φορά…» συγκάλυψη συνεχίζεται»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι « «έφυγαν» άλλα 19.800 ευρώ, από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τη ΣΟΛ, με πρωτοβουλία μιας…. απολυμένης διοίκησης και ας διαθέτει το ίδρυμα δικό του λογιστήριο!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τέσσερις απειλές για την οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τέσσερις αβεβαιότητες απειλούν τη δυνατότητα επανόδου της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς στο β’ εξάμηνο του έτους, ενώ το αναπτυξιακό στοίχημα μπορεί να κερδηθεί με τη συνδρομή των δημοσίων επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στον «αέρα» πάνω από 245.000 νέες συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν πάνω από 122 χιλ. συντάξεις. Απώλειες έως και 53% για όσους υπέβαλαν αίτηση από 1/7/2015 μέχρι 12/5/2016/ Με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια βγαίνει σύνταξη 780 ευρώ, αντί 870 ευρώ με το προηγούμενο καθεστώς».