Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 4 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γης Μαδιάμ. Προϋπολογισμός φτώχειας με περικοπές παντού και τρικυμία φόρων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέτρα 2,6 δισ. ευρώ φέρνει το 2017 στους Έλληνες φορολογουμένους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει η κυβέρνηση την εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη (σε μισθούς και συντάξεις) και να διαμορφωθεί ένα τεχνητό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,8% του ΑΕΠ. Οι φιλόδοξοι αυτοί στόχοι αποτυπώνονται στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

ΕΘΝΟΣ: "Κλείδωσαν οι σχολές για τις μετεγγραφές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα μυστικά, τις παγίδες, τα "παράδοξα" αλλά και τις ευκαιρίες εύκολης πρόσβασης για τους φετινούς επιτυχόντες των Πανελλαδικών που πληρούν τα κριτήρια για τις μετεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ παρουσιάζει το " Έθνος" , λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ράπισμα στα ΑΤΜ δακρυγόνα στη διαδήλωση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με το δέοντα σεβασμό αντιμετώπισε η κυβέρνηση τα περήφανα γηρατειά, καθώς για να μην τους τραυματίσουν με τα κλομπ προτίμησαν να τους...τρατάρουν αριστερά χημικά και δακρυγόνα. Πρόκειται για το ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς Αριστεράς κυβέρνησης, που αυτή τη φορά εκφράστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο".

ΕΣΤΙΑ: "Αυτεπίστροφα δημοψηφίσματα. Η Κολομβία, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Αλέξης Τσίπρας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η σύγχρονη ιστορία βρίθει παραδειγμάτων ηγετών που προκάλεσαν δημοψηφίσματα πιστεύοντας ότι οι πολίτες θα στηρίξουν τη θέση που οι ίδιοι προάσπιζαν, για να βρεθούν την επομένη προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Οι πολίτες σπανίως ψηφίζουν για να απαντήσουν απλά στο ερώτημα που τίθεται στο ψηφοδέλτιο, αλλά αξιοποιούν την ευκαιρία να εκφράσουν την συμφωνία ή την δυσαρέσκειά τους με την ευρύτερη πολιτική κατάσταση και οικονομική πορεία της χώρας".

Η ΑΥΓΗ: "Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή. 2017: Έτος-καμπή με ανάπτυξη 2,7%".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρώτο έτος μιας νέας περιόδου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, έπειτα από εννέα χρόνια ύφεσης και σκληρής λιτότητας, αποτελεί το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δεν υπάρχουν αριστερά χημικά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι η δεύτερη φορά που πορεία συνταξιούχων αντιμετωπίζεται με χημικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οδήγησε στην απαγόρευση χρήσης χημικών εφεξής σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και τι κάνει ως κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θύελλα για τη χρήση χημικών. Μετά το επεισόδιο με τους συνταξιούχους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην ξαναχρησιμοποιηθούν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νευρική κρίση στο Μέγαρο Μαξίμου, αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η χρήση χημικών κατά συνταξιούχων, οι οποίοι επιχείρησαν να σπάσουν χθες τον αστυνομικό κλοιό στη συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Βασ. Σοφίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοροϊδία και καταστολή πάνε χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το χτύπημα, χτες , με χημικά της μεγάλης διαδήλωσης των συνταξιούχων και η κλιμακούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από το πόρισμα των "ειδικών" για τα Εργασιακά και την αντεργατική πολιτικής της, επαληθεύουν την αποφασιστικότητά τους να υπηρετήσει με κάθε τρόπο το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που προϋποθέτει θυσίες δίχως τέλος για το λαό και ένταση της καταστολής ενάντια σε όποιον αντιδρά και αμφισβητεί την πολιτική του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψεκασμοί και αναθέματα. Ευαισθησία κατόπιν εορτής από την κυβέρνηση για τα χημικά στους συνταξιούχους- σε αρνητικό κλίμα ο αγιασμός στηΒουλή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν έχουν τέλος οι εκπλήξεις της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους. Μετά το ψαλίδι στις συντάξεις που δεν ...κόβονται, ήρθαν τα χημικά από τα ΜΑΤ που καταργούσαν! Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως επέπληξε τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος παραμένει στη θέση του. Την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος στη Βουλή απηύθυνε παρατηρήσεις με νόημα".

Kontranews: "Η κατάρρευση της Deutsche Bank τσακίζει την Μέρκελ και τελειώνει το ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κατάρρευση της Deutsche Bank , σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνούς φήμης οικονομολόγων και αναλυτών μπορεί να συμπαρασύρει στον όλεθρο την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και το ίδιο το ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προϋπολογισμός αβεβαιότητας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αλληλουχία θετικών προβλέψεων , οι οποίες θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη, αλλά και από νέα μέτρα ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ εξαρτάται η εκτέλεση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς όπως προκύπτει από το προσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέοι φόροι 2, 5 δισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά από επτά χρόνια ύφεσης και τρία μνημόνια, η κυβέρνηση, σε σύμφωνη γνώμη με τους Θεσμούς, "βλέπει" ανάπτυξη 2,7%, το 2017, από ύφεση 0,3% φέτος , ενσωματώνει οριακά καλύτερες προβλέψεις για τα πλεονάσματα σε σχέση με τους μνημονιακούς στόχους και αναμένει πληθωρισμό 0,6%".