Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα σήμερα 16 Μαρτίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χάθηκε η λογική»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απόλυτο μπάχαλο στην Ειδομένη! Χθες το πρωί οι Σκοπιανοί ανακοίνωσαν ότι επαναπροώθησαν στη χώρα μας τους εκατοντάδες πρόσφυγες που πέρασαν ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα τα σύνορα, ενώ από την πλευρά της η Ελλάδα διέψευσε οποιαδήποτε μεταφορά μέσω των νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων!».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα ρύθμιση για τα χρέη προς τη ΔΕΗ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ετοιμάζει η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση ή και κατάργηση των προκαταβολών, ενώ εξετάζεται και αύξηση του αριθμού των δόσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυξομειώσεις στους εισακτέους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «69.985 υποψήφιοι θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 345 λιγότεροι σε πανεπιστήμια και 2.000 περισσότεροι σε τεχνολογικά ιδρύματα. Πιέζονται προς τα κάτω οι βάσεις σε Ιατρική Αθήνας, Πολυτεχνεία και Σχολές Μάρκετινγκ μετά τη μικρή αύξηση θέσεων».

ΕΣΤΙΑ: «Νεκρό τοπίο η οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την περασμένη Παρασκευή, οι 140 εργαζόμενοι της εν Ελλάδι (με έδρα τον Βόλο) θυγατρικής του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου Continental AG, πληροφορήθηκαν ότι το εργοστάσιο θα κλείσει».

Η ΑΥΓΗ: «Επικίνδυνα παιχνίδια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πολιτικές, νομικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες υπονομεύουν τις προσπάθειες για συνολική και βιώσιμη αντιμετώπιση του προσφυγικού. Επαφές Τουσκ στην Άγκυρα για άμβλυνση των διαφορών εν όψει της αυριανής συνόδου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κίνητρα για εθελούσιες μετακινήσεις στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αμιγώς εθελοντικός χαρακτήρας στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων δίνεται με το σχέδιο της κυβέρνησης. Προτείνονται κίνητρα (μισθολογικά, βαθμολογικά κα) αλλά και επέκταση του μηχανισμού για την κάλυψη ακόμη και θέσεων προϊσταμένων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Στον «αέρα» η συμφωνία, χάος στα σύνορα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στον «αέρα» βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας για το προσφυγικό, στην οποία έχει επενδύσει η Ελλάδα για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, μία μόλις ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία και ενώ η κατάσταση στην Ειδομένη είναι πλέον χαοτική».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Γεφυρώνουν» τις αντιλαϊκές αλλαγές στο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με τη νέα συνάντηση, σήμερα το απόγευμα, της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, οι ανατροπές που σχεδιάζουν από κοινού στην Κοινωνική Ασφάλιση παίρνουν όλο και πιο αντιδραστικό-αντιλαϊκό χαρακτήρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παγώνουν τα σχέδια για επιστροφή καταθέσεων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κόκκινη κάρτα στα σχέδια της κυβέρνησης για οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων με δέλεαρ δραστική έκπτωση στον φόρο έβγαλαν οι δανειστές. Απέρριψαν τις φοροεκπτώσεις και ζητούν επιβολή φόρου έως 42% με ετήσια προσαύξησή του ανάλογα με τα χρόνια της απόκρυψης».

KONTRA NEWS: «Που είναι ο Πάπας Φραγκίσκος Που είναι οι Πατριάρχες Που είναι οι μουφτήδες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες, νηστικοί, βρεγμένοι και άρρωστοι δίνουν μάχη με τα φασιστοειδή των Σκοπίων, που τους αντιμετωπίζουν όπως οι Γερμανοί τους Εβραίους, οι θρησκευτικοί ηγέτες του κόσμου, καθολικοί, ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι λάμπουν δια της απουσίας τους».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φόρος έως και 45% στα «κρυφά» εισοδήματα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αντιμέτωπη με την επιβολή φόρου, που μπορεί να φθάνει μέχρι και 45% θα βρεθούν όσοι φορολογούμενοι αποκαλύψουν οικειοθελώς τα αδήλωτα κεφάλαια που έχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές βρέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης κυβέρνησης-θεσμών για το κλείσιμο της «ψαλίδας» στο δημοσιονομικό κενό, με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να εκφράζει στο υπουργείο Οικονομικών επιφυλάξεις και να επισημαίνει τεχνικά προβλήματα».