Υπαίθρια μαγαζιά για να βγάλουν τα προς το ζην στήνουν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Υπαίθρια μαγαζιά για να βγάλουν τα προς το ζην στήνουν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη
Τρόπους για να συνεχίσουν τη ζωή τους στην Ειδομένη, για όσο διαρκέσει η τωρινή κατάσταση, ψάχνουν να βρουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή.

Η πολυήμερη αναμονή μετά την απόφαση πολλών δυτικών Βαλκανικών χωρών, αλλά και της Αυστρίας να θέσουν όριο στον αριθμό των προσφύγων που δέχονται έχει εγκλωβίσει τις τελευταίες 2 σχεδόν εβδομάδες γύρω στους 12.000 πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας -ΠΓΔΜ.

Με τις μέρες να περνάνε κάποιοι από τους πρόσφυγες βλέποντας τα χρήματά τους να τελειώνουν έχουν στήσει υπαίθρια μικρά μαγαζάκια για να βγάλουν τα προς το ζην. Κατσαρολικά, απορρυπαντικά, τσιγάρα ακόμα και κονσέρβες, είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που πωλούν.

Με το χαμόγελο στα χείλη, η Ιρακινή πρόσφυγας στέκεται πίσω από το μαγαζάκι που έστησε στην προσπάθειά της να βγάλει μερικά χρήματα. «Θέλει να αφήσει τον πόλεμο πίσω της και να ξαναρχίσει τη ζωή της» γράφουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η εν λόγω φωτογραφία έχει γίνει ήδη viral.

Από την άλλη, ένα ακόμα εμπόριο διεξάγεται στην περιοχή, το οποίο γίνεται από αλλοδαπούς που ζουν ήδη στην χώρα μας και προσπαθούν να βοηθήσουν ομοεθνείς τους που έχουν μικρά παιδιά και δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν.