Την απόσυρση του ασφαλιστικού ζητούν οι ένστολοι

Την απόσυρση του ασφαλιστικού ζητούν οι ένστολοι
Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν περίπου 2.500 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, έξω από την Παλαιά Βουλή.

Κεντρικό σύνθημα των ενστόλων ήταν "αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό", ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων "σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας", "προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν", "όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο".

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως "η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το σχέδιο για το ασφαλιστικό και να ανοίξει διάλογο. Η αστυνομία προσφέρει το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες".

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη Λαϊκή Ενότητα, ακολούθησε πορεία, αρχικά προς τη Βουλή όπου οι ένστολοι επέδωσαν ψήφισμα, και στη συνέχεια στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης των σωμάτων ασφαλείας, άνοιξαν πριν από λίγα λεπτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ