Βερολίνο: Συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις για το θέμα της Σένγκεν

Βερολίνο: Συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις για το θέμα της Σένγκεν
Δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα σενάρια ή ολοκληρωμένες λύσεις, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του Βερολίνου για τις απειλές αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ζώνη Σένγκεν.

Τόνισε δε κατ´ επανάληψη ότι το κεντρικό ζήτημα είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Δεν θέλω εδώ να κάνω εικασίες με οποιονδήποτε τρόπο για ενδιάμεσα βήματα, αλλά μπορώ μόνο να πω ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν σκέψεις για το πώς μπορούν να φυλαχθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά δεν μπορώ τώρα να επιβεβαιώσω οποιαδήποτε σενάρια", δήλωσε η κυρία Βιρτς.

"Γίνονται συζητήσεις στο επίπεδο της ΕΕ και αναζητώνται λύσεις. Υπάρχει σύμφωνη γνώμη ότι το θέμα πράγματι είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Για αυτό υπάρχουν προσπάθειες στο επίπεδο της ΕΕ. Αλλά δεν υπάρχουν τώρα επουδενί κάποια ολοκληρωμένα σενάρια ή ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες θα ήταν προς συζήτηση εδώ.

Αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται στο επίπεδο της ΕΕ", δήλωσε η κυρία Βιρτς και επανέλαβε: "Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τον στόχο της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συζητώντας βεβαίως και με την Ελλάδα. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση. Και αυτό ήταν βεβαίως και θέμα στο πρόσφατο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών. Αλλά μπορώ να πω συνολικά για την γερμανική κυβέρνηση ότι συνεχίζει να ισχύει ότι γίνονται σηζητήσεις στην ΕΕ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ