Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (31.12.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (31.12.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πάρτα όλα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι διαφορετικές προθεσμίες για πληρωμή φόρων και χαρατσιών λήγουν σήμερα, τελευταία ημέρα του χρόνου, με τον "λογαριασμό" να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ!".

ΕΘΝΟΣ: "Το τελικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεγάλη μεταρρύθμιση, το οποίο αναμένεται να σταλεί στους δανειστές μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι φορολογικές ανατροπές του 2016"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη πιο μεγάλα ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2016 εκατομμύρια νοικοκυριά και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με τα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλλουν την άνοιξη για τα εισοδήματα του 2015".

ΕΣΤΙΑ: "Το ενδεχόμενο διαλύσεως της ΕΕ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολύ σκάνια υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν, πόσω μάλλον Επίτροποι όπως ο Γερμανός Γκύντερ Εττινγκερ, αποτολμούν δημόσιες τοποθετήσεις που θέτουν τα προβλήματα της Ενώσεως στην πραγματική τους διάσταση".

Η ΑΥΓΗ: "Η φράξια Σόιμπλε παραμονεύει"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις ακραίες αντιλήψεις για την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη επαναφέρει στο προσκήνιο η σκληρή ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, της οποίας ηγείται ο Β. Σόιμπλε".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το πρόσωπο της χρονιά είσαι εσύ!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει σε άρθρο της "μην ψάξεις πολύ και μην πας μακριά. Δεν έχει "βαρύ" επώνυμο ούτε λαμπερό βιογραφικό - ενδεχομένως κανείς δεν θα αναγνώριζε το όνομα και το πρόσωπό του. Ετσι λοιπόν, φέτος το πρόσωπο της χρονιάς έχει το δικό σου, το αλληλέγγυο όμορφο πρόσωπό σου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίνητρα για να βγουν τα λεφτά από τα σεντούκια"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κίνητρα για να επιστρέψουν στους καταθετικούς λογαριασμούς κεφάλαια που είναι κρυμμένα σε σπίτια και θυρίδες προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι εκτός τραπεζικού συστήματος, αλλά εντός Ελλάδας, βρίσκονται περί τα 30 δισ. ευρώ, και εάν ένα μέρος τους επέστρεφε στις τράπεζες, θα περιόριζε τη συνεχιζόμενη αιμορραγία των καταθέσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σχέδιο - πιλότος για τις επερχόμενες νέες ανατροπές"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το σχέδιο για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού θα αποσταλεί στις 4 Γενάρη στο κουαρτέτο και θα τεθεί για διαπραγμάτευση στις 8 του μήνα με τους εκπροσώπους του στην Αθήνα. Στόχος της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση των νέων ανατροπών και της "νέας δομής" του Ασφαλιστικού μέχρι τα μέσα του Γενάρη".

ΤΑ ΝΕΑ: "Με ανοιχτά χαρτιά..."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επόμενη εβδομάδα αποστέλλεται στους δανειστές η πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση προκειμένου να αρχίσει η διαπραγμάτευση. Η πρόταση της κυβέρνησης παραμένει προσανατολισμένη στη μη περικοπή των κύριων συντάξεων και των επικουρικών κάτω των 200 ευρώ".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "2016 Ελπίδες και φόβοι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 2016 ξεκινά με έναν δύσκολο Γενάρη, αλλά μπορεί υπό προϋποθέσεις να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας ήπιας ανάκαμψης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εχονται φόροι-"φωτιά" στα εισοδήματα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που έφερε το τρίτο μνημόνιο θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος του 2016 και σε αρκετές περιπτώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμη και τον διπλασιασμό του πρόσθετου φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: "Τι φέρνει το 2016 σε αγορές, μετοχές, οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγκόσμια οικονομία, ρυθμοί ανάπτυξης, πολιτική, πορεία των επιτοκίων, εμπορεύματα, μετοχές, πετρέλαιο, τεχνολογία, επιχειρήσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Επιχειρείται να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, από την πορεία της Κίνας, των ΗΠΑ και των αναδυόμενων οικονομιών μέχρι το Brexit, τις εκτιμήσεις για τα επιτόκια και το comeback του Ιράν".