Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (14.12.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (14.12.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μήνυμα στο Βερολίνο από τη γη της θυσίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «από την πόλη της θυσίας, τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα στο Βερολίνο. Ένα μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας, ιστορικής μνήμης και ευθύνης και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποιήσει το επίσημο ταξίδι του στο Βερολίνο».

ΕΘΝΟΣ: «Το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέο μοντέλο για τα «κόκκινα» δάνεια προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Οι τράπεζες θα μπορούν να αναθέτουν ή να πωλούν τα δάνεια σε ειδικές εταιρείες που θα λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες και θα προχωρούν σε ρυθμίσεις»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η εγκύκλιος με τα νέα όρια ηλικίας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έρχονται σαρωτικές αλλαγές για 250.000 ασφαλισμένους. Ποιοι γλιτώνουν έως και 9 χρόνια εργασίας και ποιοι πάνε στα 62 και τα 67 έτη. Τι θα ισχύσει για 35ετία παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Ποιες γυναίκες «κλείδωσαν» έξοδο από τα 50. Οι παγίδες για γονείς ανηλίκων».

ΕΣΤΙΑ: «Δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς κίνητρο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Σάββατο η Κυβέρνησις, για να εξασφαλίσει την δόση του ενός δισ. ευρώ από τους δανειστές, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των χαμένων ευκαιριών για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον Δημόσιο τομέα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ανάσα στο Δημόσιο, αγωνία για τα δάνεια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μικρές αυξήσεις-ανάσα, οι οποίες θα καταβληθούν σταδιακά ως το 2018, προβλέπονται για το 55% των δημοσίων υπαλλήλων στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα , που ψηφίζεται αύριο τα μεσάνυχτα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη Βουλή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το μάτι της βελόνας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο πακέτο προαπαιτουμένων, που θα ξεκλειδώσει την υποδόση του ενός δισ. ευρώ».

KONTRA NEWS: «Ρωσικό πολεμικό άνοιξε πυρ εναντίον Τούρκων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ρωσικό αντιτορπιλικό που έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει πυραύλους και να πλήττει στόχους στον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά, άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού αλιευτικού το πρωί της Κυριακής ανοιχτά της Λήμνου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «9 κλειδιά για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με ρυθμιστή και επόπτη την Τράπεζα της Ελλάδος ανοίγει η αγορά «κόκκινων δανείων, ικανοποιώντας την ανάγκη για ένα ευέλικτο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος με στόχο την «αποφόρτιση» των τραπεζών και της οικονομίας από το βαρίδι των μη εξυπηρετούμενων δανείων».