Στα Καλάβρυτα ο Παυλόπουλος στην επέτειο των 72 χρόνων από το Ολοκαύτωμα

Στα Καλάβρυτα ο Παυλόπουλος στην επέτειο των 72 χρόνων από το Ολοκαύτωμα
Κορυφώνονται σήμερα στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 72 χρόνων από το ολοκαύτωμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαβρύτων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της μαρτυρικής πόλης.

Ειδικότερα, το πρωί τελέστηκε στον καθεδρικό ναό των Καλαβρύτων πάνδημο μνημόσυνο για τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Χασάπη.

Στη συνέχεια, στις 11.00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο τόπο θυσίας και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στη συνέχεια, σε ειδική τελετή που θα γίνει το αρχοντικό της Παλαιολογίνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαβρύτων και ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το δημοτικό μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και θα παραδώσει τα έπαθλα στους νικητές - δρομείς του δρόμου θυσίας, που διοργανώνεται, φέτος, για πρώτη φορά, σε συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.