Επισκόπηση Τύπου Παρασκευής

Επισκόπηση Τύπου Παρασκευής
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 20/11 .

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρικυμία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σακελλαρίδης (μετά από παρότρυνση Τσίπρα) για να μη συναινέσει στα μέτρα! Διαγράφηκε ο Παναγούλης! Εκτός ΑΝ.ΕΛ. ο Νικολόπουλος, που καταψήφισε αλλά δεν παραδίδει την έδρα (όπως του ζήτησε ο Καμμένος).

ΕΘΝΟΣ: "Η συνταγή επιτυχίας για είσοδο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ".

"Πρώτη ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή" Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση και οι πιθανότητες εισαγωγής". "Το παρασκήνιο της παραίτησης Σακελλαρίδη και των διαγραφών Παναγούλη - Νικολόπουλου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Γκρέμισαν" την προστασία Α΄κατοικίας".

"Τρεις ακόμα και στον... αέρα η κυβέρνηση" Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιες είναι οι παγίδες για τους πιο αδύναμους "κόκκινους" δανειολήπτες και πως εξαϋλώθηκε η συνεισφορά του Δημοσίου". "Ισχυροί τριγμοί στο Μαξίμου μετά την ψήφιση του ανοίγματος των πλειστηριασμών και φόβοι εν όψει ασφαλιστικού και φορολογικού".

ΕΣΤΙΑ: "Μηδενικός φόρος στην Αλβανία!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, ανακοίνωσε τον εκμηδενισμό του φόρου στις μικρές επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν ετήσιο τζίρο έως 36.000 ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Επίδειξη ευθύνης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά" και τη χώρα από την κρίση αποτύπωσαν οι χθεσινές εξελίξεις με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι πρώτες εξώσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι ""αδυνατισμένη" βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία από την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.Διαγράφηκαν οι Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, επειδή διαφοροποιήθηκαν".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρωγμή στην κυβερνητική πλειοψηφία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικές ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή επέφερε η χθεσινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλέον τη στήριξη μόλις 153 βουλευτών, μετά τη διαγραφή του κ. Στάθη Παναγούλη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του Ν. Νικολόπουλου από τον κ. Πάνο Καμμένο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ""Μπλόκο" σε πλειστηριασμούς και χαράτσια"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "διπλό "μπλόκο" στους πλειστηριασμούς και τα χαράτσια έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας, έστησαν χθες εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και συλλόγους γυναικών της Αθήνας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις... είμαστε εκατόν πενήντα τρεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις πρώτες απώλειες είχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα η κυβερνητική πλειοψηφία: στην αποχή Παναγούλη και στο "'όχι" Νικολόπουλου απάντησαν με διαγραφή οι Τσίπρας - Καμμένος - εξέλιξη που περιορίζει στους 153 τους βουλευτές της συμπολίτευσης, η οποία έχει στο επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει τη φορολόγηση των αγροτών και τη μείωση των συντάξεων".

Kontranews: "Ανταρσία για να ρίξουν τον Αλέξη και να κάνουν Οικουμενική"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές μαζί με τα ακραία συντηρητικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση που εκφράζονται από τον Σόιμπλε και η τρόικα εσωτερικού, με πρωτοστάτες τους χρεωκοπημένους βαρόνους των Μέσων Ενημέρωσης, επιχειρούν να στήσουν σκηνικό κρίσης στην κυβέρνηση και στη συνέχεια να οργανώσουν ανταρσία για να ρίξουν τον Αλέξη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εύθραυστη ισορροπία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κυβερνητικούς τριγμούς προκάλεσε η ψηφοφορία για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου. Ο Στ. Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ καταψήφισαν και διαγράφηκαν".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Λαβωμένη συγκυβέρνηση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σοβαρά τραυματισμένη άφησε την κυβερνητική πλειοψηφία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα των θεσμών, καθώς μειώθηκε σε 153 ο αριθμός των βουλευτών της μετά τη διαγραφή των Στάθη Παναγούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκου Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ), που δεν υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο".