Διευκρινίσεις για την απομάκρυνση της Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν

Διευκρινίσεις για την απομάκρυνση της Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν
«Διευκρινίσεις» για την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου ζητά από τις ελληνικές αρχές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων», σημείωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπραιτχαρτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε:

«Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να "ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ"».

«Δεν μπορώ να κάνω συγκεκριμένα σχόλια για την υπόθεση προς το παρόν», τόνισε.

«Η Επιτροπή είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις για την απόφαση και επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις θα βρίσκεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη και το θέμα αυτό μπορεί να συζητηθεί», κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι της ΕΕ απέφυγαν τις προηγούμενες ημέρες να σχολιάσουν δημοσίως την απόλυση Σαββαϊδου, ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ο οποίος αναμένεται την Δευτέρα στην στην Αθήνα, είναι πιθανόν να θέσει το ζήτημα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους Έλληνες αξιωματούχους.