Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 9/9 .

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η μάχη στην TV"

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τις προεκλογικές εξέδρες, η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών μεταφέρεται απόψε στο γυαλί της τηλεόρασης.Στις εννέα το βράδυ ξεκινά το ντιμπέιτ, που θα αποτελέσει ουσιαστικά τον πρώτο γύρο εν όψει της καθοριστικής αναμέτρησης που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου οι δυο "μονομάχοι" Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης".

ΕΘΝΟΣ: "Οι πολίτες ρωτούν τους αρχηγούς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ευκαιρία να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα προς τους επτά πολιτικούς αρχηγούς, που διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, δίνει σήμερα σε δεκάδες πολίτες το "Έθνος". Η ανεργία, το μέλλον της νέας γενιάς, η κατάσταση της Παιδείας και ο μαρασμός της Υγείας κυριαρχούν στις σκέψεις και τους προβληματισμούς των πολιτών. Ενώ διάχυτη είναι η αγωνία για το πότε η χώρα θα καταφέρει να απεμπλακεί από την εποχή των Μνημονίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μετά τις κάλπες έρχεται ο ΕΝΦΙΑ που θα...καταργούσε ο Τσίπρας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκκαθαριστικά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2015 στα οποία θα αναγράφονται και φέτος ποσά φόρων "φουσκωμένα" κατά 33%-67%, καθώς θα είναι υπολογισμένα με βάση τις εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν από το 2007 αλλά και με βάση το αυθαίρετο σύστημα κλιμάκωσης των "συντελεστών παλαιότητας" που προβλέπει ο "μνημονιακός" νόμος 4223/2013, σχεδιάζει να στείλει το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια φορολογούμενους, λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου".

ΕΣΤΙΑ: "Κυβέρνησις Σύριζα ή εθνικής συνοχής; Το καίριο δίλημμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωτοσέλιδος τίτλος της κομματικής εφημερίδας του Σύριζα, "Αυγή" στο χθεσινό φύλλο περιέλαβε ως δίλημμα των επερχόμενων εκλογών το:"Τσίπρας ή Μεϊμαράκης". Προφανής ο στόχος της "κυβερνήσεως Αριστεράς" να επαναφέρει την προεκλογική αντιπαράθεση σε παλαιού τύπου διπολικά σχήματα της εποχής του ακραίου δικομματισμού. Μάλιστα, με μεσιανικά χαρακτηριστικά στο προφίλ των προσώπων - ηγετών".

Η ΑΥΓΗ: "Οικουμενικές εισαγωγής δεν γίνονται δεκτές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε άμεση και αποφασιστική επιστροφή στον αποστολέα της υπόδειξης σχηματισμού οικουμενικών κυβερνήσεων, και μάλιστα για το χρέος, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτοντας την προσπάθεια ευρωπαϊκών συντηρητικών κύκλων να διασώσουν τη ΝΔ, τη διαπλοκή και το παλιό σύστημα εξουσίας που διασφάλιζε για χρόνια την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών". Η

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πόθοι Βρυξελλών, πρόθυμοι Αθηνών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εταίροι επιθυμούν κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά έχουν επίγνωση ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι εγχώριοι ιμάντες τους προωθούν το σχέδιο, συνδέοντάς του με απομείωση του χρέους. Ο Αλ. Τσίπρας το αποκλείει, ενώ ο Βαγγ. Μεϊμαράκης δηλώνει έτοιμος να το υιοθετήσει. Και στο βάθος υπάρχει ακόμη το σενάριο για τρίτο πρόσωπο ως πρωθυπουργό, προερχόμενο από τον πολιτικό ή και τον επιχειρηματικό κόσμο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αγκάθι" οι τράπεζες για την επόμενη μέρα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι ένα από τα μεγάλα "αγκάθια" που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα κυβέρνηση, μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προεκλογικοί καβγάδες...στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με προεκλογικούς καβγάδες και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να διαμορφώσουν τεχνητό κλίμα πόλωσης, συσκοτίζοντας την ταύτισή τους στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, με όποια σύνθεση και αν αυτή έχει, δηλαδή στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ντιμπέιτ με επτά αλλά χωρίς πρωθυπουργό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι, σε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ, συζητά και το ενδεχόμενο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ώστε να διευκολυνθεί μια κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, βαραίνει το προεκλογικό κλίμα"

Kontranews: "Άρχισαν τους τραμπουκισμούς οι Κεφαλογιάννηδες. Παραλίγο ο Μανωλάκης να...δείρει τον Σκουρλέτη μέσα στο στούντιο!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες από τη δράση των παρακρατικών μηχανισμών της Δεξιάς και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, με το θλιβερό επεισόδιο που διαδραματίστηκε προχθές στην ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Κεφαλογγιάννη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ. Αμέσως μετά τις εκλογές τα εκκαθαριστικά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα τέλη Σεπτεμβρίου θα αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του φόρου ακινήτων. Παρά τις υποσχέσεις για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με στόχο την ελάφρυνση των μικροϊδιοκτητών, τελικά ο φόρος παραμένει ο ίδιος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα τέσσερα σημεία-κλειδιά της ανακεφαλαιοποίησης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρέχουν" οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα ενσωματώνουν και κίνητρα για τους ιδιώτες μετόχους, ώστε να διασφαλιστεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ δόθηκε τέλος στα σενάρια, σε επίπεδο φημών, για συγχωνεύσεις συστημικών τραπεζών".