Εξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών

Εξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών
Στο ζήτημα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών έθεσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Όπως είπε, η σκέψη που υπάρχει, και θα εξεταστεί με τους αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, οι οποίες όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άντρες συναδέλφους τους».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε πως «όποιες το θελήσουν, θα μπορούν να υπηρετήσουν σε εθελοντική βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν, σε περίπτωση που χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, και παράλληλα να στελεχώσουν υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση αυτής της σκέψης, ο κ. Καμμένος είπε ότι «θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας με τα επιτελεία, με την πολιτική ηγεσία και με την κοινωνία, για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο».

Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα, Ισραήλ, ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση, αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ