Δέκα προτάσεις για... low budget διακοπές -Βρείτε ποια σας ταιριάζει

Δέκα προτάσεις για... low budget διακοπές -Βρείτε ποια σας ταιριάζει
Λίγο η οικονομική κρίση και η έλλειψη χρημάτων, λίγο η τάση για επιστροφή στη φύση... φέρνουν στο προσκήνιο των καλοκαιρινών μας επιλογών τις διακοπές σε camping!

Φυσικά, πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες, ένας άλλος λόγος που συνέβαλε σε αυτή την αλλαγή, είναι και οι όλο και αυξανόμενες υπηρεσίες και παροχές των ελληνικών campings, καθώς δεν είναι λίγα αυτά που διαθέτουνbars και εστιατόρια,µαγειρεία, πλυντήρια και σιδερωτήρια καθώς ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσειςκινηματογράφους!

Στην ουσία έναcampingμπορεί να προσφέρει ονειρεμένες διακοπές σε μικρούς και μεγάλουςείτε πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες είτε για παρέες νεαρών ατόμων.

Υπολογίζεται ότι μια τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο, θα πρέπει να πληρώσει 20€ - 22€ ημερησίως προκειμένου να νοικιάσει χώρο για τη σκηνή της. Η τιμή είναι ενδεικτική και διαφέρει από κάμπινγκ σε κάμπινγκ όπως και σε περιόδους «high season».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 366 οργανωμένοι χώροι κατασκήνωσης σε όλη την Ελλάδα, που λειτουργούν με το ειδικό σήμα του ΕΟΤ και οι οποίοι διαθέτουν θέσεις για σκηνές ή τροχόσπιτα.

Αντλώντας πληροφορίες από το e-camping.gr σας παρουσιάζουμε δέκα οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδας. Είναι τα 10 κάμπινγκ που χαρακτηρίστηκαν από τους χρήστες της ιστοσελίδας ως τα καλύτερα οργανωμένα. Σημειώνεται οτι το e-camping αριθμεί 9.500 μέλη και οι χρήστες κατέταξαν τα καλύτερα καμπινγκ με βάση τέσσερα κριτήρια:

  • σκίαση
  • καθαριότητα
  • παροχές προς τους κατασκηνωτές
  • τοποθεσια

Τα campings που εμφανίζονται έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 ψήφους με άριστα το πέντε.

Τα πιο γνωστά οργανωμένα camping της Ελλάδας έχουν ως εξής:

1. ΦΟΙΝΙΚΕΣ,Φοινικούντα Μεσσηνίας

βαθμολογία 4.4

2. PARADISE CAMPING,Ζάκυνθος

βαθμολογία4.4

3. ΕΡΩΔΙΟΣ, Πύλος Μεσσηνίας

βαθμολογία4.4

4. ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ,Άγιος Ιωάννης, Πήλιο

βαθμολογία4.4

5. ΠΑΛΟΥΚΙ,Αμαλιάδα, Ηλεία

βαθμολογία4.4

6. GRAMMENO,Παλαιόχωρα Χανίων

βαθμολογία4.3

7. KARAVOMILOS BEACH,Σαμη, Κεφαλονιά

βαθμολογία4.3

8. FOURNIA BEACH,Κάστρο Κυλλήνης

βαθμολογία4.3

9. GYTHION BAY,Γύθειο

βαθμολογία4.3

10. ΚΟΡΩΝΗ,Κορώνη Μεσσηνίας

βαθμολογία 4.2