Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κρυψώνες στο σπίτι για λεφτά

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κρυψώνες στο σπίτι για λεφτά
Εσείς που κρύβετε στο σπίτι σας χρήματα;Στην κατάψυξη ή στο καζανάκι; Δείτε τις πιο δημοφιλείς κρυψώνες όπως προέκυψαν από έρευνα.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έγινε από τηνAmerican Express το 29% των Αμερικανών προτιμούν να φυλάνε τα χρήματα σπίτι τους. Από αυτό το 29% το 59% από αυτούς που τα φυλάνε σπίτι βάζουν τα λεφτά σε κάποιο κρυφό σημείο.

Το 67% από την γενιά του 2000 λένε πωσ κρύβουν τα χρήματα εκτός τραπεζικού λογαριασμού.Από την έρευνα αυτή επίσης προέκυψε ότι 1 στους 4 καταλωτές αναμένουν να προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη φέτος και γι αυτό κρύβουν τα χρήματα σπίτι τους.

Και εδώ είναι το ενδιαφέρον, μία άλλη έρευνα που πραγματοποίησε το 2012το Marist College σε 1.080 ενήλικες αποκάλυψε ότι το πιο δημοφιλές σημείο του σπιτιού που προτιμούν οι άνθρωποι να κρύβουν τα χρήματα τους ειναι η κατάψυξη που συγκέντρωσε το 27% ,αμέσως μετά βρίσκεται το συρτάρι με 20%.Το 11% βάζει τα χρήματα κάτω από το στρώμα, το 10% στη γυάλα με τα μπισκότα, ενώ το υπόλοιπο 9% κρύβει τα χρήματα του σε διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού.

ΟTodd Morris ,που είναι ειικός σε θέματα ασφαλείας,ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BrickHouse Security, αναφέρει "Είχαμε δει μια έξαρση του φαινομένου αυτού το 2008, λόγω της τραπεζικής κρίσης".Κατά τον ίδιο, η τάση έχει συνεχιστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαθιστούν χρηματοκιβώτια στα πατώματα ή στους τοίχους των σπιτιών τους για να φυλάξουν σημαντικά έγγραφα και χρήματα.

Η αλήθεια είναι όμως πως ηη διατήρηση μεγάλων ποσών στο σπίτι είναι κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι ειδήμονες. Αυτό γιατίτα χρήματα που κρύβονται στο σπίτι δεν έχουν την ίδια προστασία από απώλειες όπως θα είχαν αν βρίσκονταν σε κάποιον καταθετικό λογαριασμό. "Το να διατηρείς χρήματα στο σπίτι σε αφήνει εκτεθειμένο σε τεράστιο κίνδυνο κλοπής ή απώλειας, ή κάποιας απρόβλεπτης καταστροφής" λέει χαρακτηριστικά οχρηματοοικονομικός αναλυτής της Bankrate.com, Greg McBride.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που η ιδατήρηση των χρημάτων στο σπίτι προκάλεσαν περιπέτειες, όπως αυτή μιας ισραηλινής η οποία το 2009 αντικατέστησε το παλιό στρώμα της μητέρας της και ανακάλυψε μετά πως εκεί είχε κρύψει τις οικονομίες μιας ζωής 1 εκατ. δολάρια! Ή του άνδρα από το Ιλινόι που κατά λάθος δώρισε ένα κοστούμι που στις τσέπες του είχε κρυμμένα 13.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον McBride, ωστόσο, δεν είναι κακή ιδέα γενικά να υπάρχουν κάποια χρήματα στο σπίτι, για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ακόμα και τότε, όμως, θα πρέπει να υπάρχει μια καλή κρυψώνα. Οι κλέφτες γνωρίζουν ποια σημεία του σπιτιού είναι οι πιο δημοφιλείς κρυψώνες. "Οι κλέφτες οπωσδήποτε γνωρίζουν κάποια σημεία που θα κοιτάξουν, όπως στο συρτάρι σας, κάτω από τα συρτάρια σας –όπου είναι εύκολο να κολληθεί ένας φάκελος με χρήματα", σημειώνει ο McBride. «Αν σκεφτείτε το σπίτι σας και γνωρίζετε που βρίσκονται τα πράγματα, τότε μπορείτε να σκεφτείτε κάποια σημεία που άλλοι δεν θα κοίταζαν".

Καλό θα είναι τα χρήματα να μην να μοιράζεται σε πολλές κρυψώνες, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να τα ξεχάσετε ή να τα χάσετε. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να πείτε σε έναν ακόμα άνθρωπο της εμπιστοσύνης σας που τα έχετε κρύψει, γιατί έτσι θα μειώσετε τον κίνδυνο να τα πετάξετε κατά λάθος.