«Έπεσαν» οι υπογραφές στη συμφωνία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

«Έπεσαν» οι υπογραφές στη συμφωνία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία ΣΔΙΤ μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας των αναδόχων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Η επένδυση χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στη μακροχρόνια προοπτική της Ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας με τον αντιπρόεδρο του κορεατικού τεχνολογικού κολοσσού LG CNS E.J. Lee.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα G. S. Shin και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Ε. Μαραγκουδάκης. Η κοινοπραξία των εταιρειών LG CNS και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει αναλάβει το έργο ΣΔΙΤ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υπουργός εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, υπέγραψε τη συμφωνία ΣΔΙΤ μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας των αναδόχων. Η επένδυση χαρακτηρίζεται ως ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς ένας διεθνής τεχνολογικός κολοσσός, με κύκλο εργασιών που φτάνει τα 150 δισ. δολάρια, μαζί με τον Έλληνα εταίρο του, δεσμεύονται όχι μόνο για κατασκευή του έργου αλλά και για την καλή λειτουργία και απόδοσή του, καθ' όλη τη διάρκεια της 12ετούς σύμβασης.

Επίσης ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη και της χρηματοδότησης. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης, η LG CNS εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου με κεφάλαια της κορεατικής τράπεζας Kexim, ενός οργανισμού που έχει πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ. Επιπλέον το έργο προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ συνδυάζοντας κοινοτικούς πόρους ύψους 28 εκατ. ευρώ και ιδιωτικούς πόρους ύψους 42 εκατ. ευρώ, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει να προσελκύει ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια πολλαπλασιάζοντας την επενδυτική αξία των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

Ο κ. Σκρέκας, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε:

«Παρά το γεγονός ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση και οι δυνάμεις που συναθροίστηκαν μαζί της, ποντάρουν στην αναταραχή, το χάος και την αβεβαιότητα, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για την πραγματική ευημερία της χώρας μας. Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μια εταιρεία με το μέγεθος της LG εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία και επενδύει στις προοπτικές της. Η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ακόμη ευρύτερες συνεργασίες. Την ώρα που κάποιοι παίζουν με την τύχη της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να ενισχυθεί η πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας».