Ερντογάν: Η Ευρώπη να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα

Απαντώντας στις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων ευρωπαϊκών κρατών, ο Ερντογάν κάλεσε την ΕΕ να «ασχοληθεί με τις δικές της υποθέσεις» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με τις δικές της.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο οι έφοδοι που έγιναν σε ΜΜΕ που θεωρούνται προσκείμενα στον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αποτέλεσαν την απαραίτητη αντίδραση των αρχών στις «βρώμικες επιχειρήσεις» που διεξάγει το θρησκευτικό του τάγμα, το Χιζμέτ.
«Φωνάζουν για την ελευθερία του Τύπου, αλλά (οι έφοδοι) δεν έχουν καμιά σχέση με αυτήν... Δεν έχουμε καμιά ανησυχία για το τι μπορεί να πει η ΕΕ, για το εάν και κατά πόσον μας αποδέχεται ως (υποψήφιο προς ένταξη) μέλος ή όχι, δεν έχουμε καμιά τέτοια ανησυχία. Παρακαλώ να κρατήσετε τη σοφία σας για τον εαυτό σας», πρόσθεσε ο Ερντογάν μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας κ.ά.
«Η ΕΕ δεν μπορεί να παρέμβει σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται... στο νομικό πεδίο, εναντίον στοιχείων τα οποία απειλούν την εθνική μας ασφάλεια», επέμεινε ο Ερντογάν, στις δηλώσεις του—τις πρώτες μετά τις συλλήψεις που έγιναν χθες—οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά.