Τροπολογία για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες

Τροπολογία για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες
Τροπολογία με την οποία διευκολύνονται οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες προκειμένου να συμμετάσχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη

(σ.σ. η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).

Με την τροπολογία ρυθμίζεται ο χρόνος υποβολής της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εκ μέρους Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΑΕ) και των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να δικαιούνται συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

Ειδικότερα, προτείνεται η υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων, μέσα σε ένα μήνα, από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ισχύει σήμερα.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται ότι «με δεδομένη την αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και ενόψει της επικείμενης νέας νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, κρίνεται απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, παρέχοντας τους παράταση ενός μηνός από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος, στην προθεσμία προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».