Οι αστυνομικοί σταμάτησαν να επικοινωνούν μέσω Τetra για... οικονομία

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν να επικοινωνούν μέσω Τetra για... οικονομία
 «Η Αστυνομία γυρίζει χρόνια πίσω» σημειώνει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής καικαταγγέλλει ότι «από τα μεσάνυχτα επιστρέψαμε

στα μαύρα μεσάνυχτα της τεχνολογίας προηγούμενης δεκαετίας, υποβαθμίζοντας το αποτελεσματικότερο όπλο του αστυνομικού στη μάχη με το έγκλημα, το τεράστιο όπλο της επικοινωνίας. Η πολιτεία επέτρεψε στο όνομα της οικονομίας να εξοικονομήσει χρήματα περικόπτοντας την ασφάλεια των αστυνομικών της».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών επισημαίνουν πως«το κόστος της συντήρησης του συστήματος επικοινωνίας των αστυνομικών προτάχθηκε απέναντι στο κόστος των ανθρωπίνων ζωών που αύριο θα παίξουν τη ζωή τους "κορόνα-γράμματα" για την κοινωνία και τους πολίτες της».
Τονίζουν ακόμη ότι«οι έλληνες αστυνομικοί από σήμερα σταμάτησαν να ακούνε μέσω Tetra, γιατί στο εξής θα προσπαθούν να ακούσουν ξανά τη βραχνή φωνή του απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος επικοινωνιών και μαζί τους να τους ακούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί και εγκληματίες που εύκολα θα έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία της Αστυνομίας»και προσθέτουν πως«οι νοσταλγοί του παρελθόντος και της οπισθοδρόμησης μάλιστα, πληροφορούμαστε, για να δείξουν καινοτόμοι δεν διστάζουν να υποστηρίζουν και να επιδιώκουν την άμεση κατάργηση του κέντρου επικοινωνίας της Ομάδας ΔΙΑΣ και στη συγχώνευση του με εκείνο της Άμεσης Δράσης».
Στην ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ σημειώνεται επιπλέον πως οι εκεί υπηρετούντες αξιωματικοί και αστυνομικοί«ενημερώνουν σε όλους τους τόνους, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για το προσωπικό ότι υπό αυτές τις συνθήκες κινδυνεύει να καταλήξουμε σε "αλαλούμ" με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Άραγε ζήτησε κανείς την άποψή τους; Άραγε τα πορίσματα επιτροπών για το σκοπό αυτό από έμπειρους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς λαμβάνονται υπόψη;»
Επιπροσθέτως αναφέρεται πως για το ΣΕΦΕΑΑ, η ευθύνη για τους υπεύθυνους της επιστροφής στο μεσαίωνα των επικοινωνιών είναι λέξη που από σήμερα πρέπει να ταλαιπωρεί τη συνείδηση τους , γιατί ίσως αύριο «ταλαιπωρήσει» τις ζωές των αστυνομικών και των οικογενειών τους.
Τέλος, απευθύνουν έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάθε αρμόδιο«που μπορεί να στηρίξει με αποφάσεις του την ασφάλεια των αστυνομικών, να σταματήσει την κατρακύλα της οπισθοδρόμησης διατηρώντας σύγχρονο το κομμάτι της επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.».