Ως και 70% μειώθηκαν τα έσοδα των οργανωμένων πλαζ

Ως και 70% μειώθηκαν τα έσοδα των οργανωμένων πλαζ
Μέχρι και κατά ποσοστό 70% μειώθηκαν τα έσοδα των οργανωμένων πλαζ  τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, εξαιτίας των συχνών βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας στη χώρα.

Σύμφωνα με ιταλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, η οικονομική ζημία αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια ευρώ ενώ 50.000 εποχικοί εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται μόνον για κρίση των οργανωμένων πλαζ: η μείωση των τουριστών αφορά επίσης εστιατόρια, ξενοδοχεία, εμπορικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους όπως ναυαγοσώστες, σερβιτόρους, ακόμη και παρκαδόρους.

Η μεγαλύτερη κάμψη, σε σύγκριση με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2013, παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (40%), της Γένοβας (45%) και στην Τοσκάνη, με πρωτεύουσα την Φλωρεντία, με περιστολή στις εισπράξεις των τουριστικών επιχειρήσεων που αγγίζει, σε πολλές περιπτώσεις, το 50%.

Τον Ιούλιο, οι διανυκτερεύσεις και οι επισκέψεις γερμανών τουριστών στις πλαζ της Ιταλίας, ιδίως στις περιοχές Βένετο και Εμίλια Ρομάνια (με τα γνωστά θέρετρα Ρίμινι και Ριτσιόνε) παρουσίασαν μείωση του 40%.

Οι τελευταίες ελπίδες των ιταλών επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, επικεντρώνονται, τώρα, στις εισπράξεις του Αυγούστου -κυρίως- και του Σεπτεμβρίου, έστω και αν οι σχολιαστές θεωρούν αδύνατον να καλυφθεί η μέχρι τώρα οικονομική ζημιά