Τέσσερις απολύσεις λόγω πλαστών πτυχίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Περιπτώσεις εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με πλαστογραφημένα πτυχία ή άλλα δικαιολογητικά εντοπίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά από ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής του Νοσοκομείου.
Όπως προκύπτει μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί έξι υπάλληλοι εκ των οποίων οι τέσσερις απολύθηκαν - προερχόμενοι από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό- αφού εντοπίστηκαν με πλαστογραφημένα πτυχία ΤΕΙ ή άλλων υγειονομικών σχολών μέσης εκπαίδευσης. Η συνηθέστερη αλλοίωση είναι η αλλαγή του βαθμού προς τα πάνω.
Στις περιπτώσεις αυτές επιβάλλεται σύμφωνα με το νόμο, αυτομάτως απόλυση, ενώ η υπόθεση παραπέμπεται και στον εισαγγελέα.
Ο έλεγχος των φακέλων με τα δικαιολογητικά πρόσληψης συνεχίζεται για όλους τους απασχολουμένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20/06/2025 17:55
Qualco: Εξαγόρασε την Empedus – Στα 7 εκατ. ευρώ το συνολικό τίμημα
20/06/2025 17:47