Σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι ξενοδοχείου για κακοποίηση σκυλιού

Σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι ξενοδοχείου για κακοποίηση σκυλιού
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν υπάλληλοι ξενοδοχείου στην Κύπρο, οι οποίοι φέρονται να πέταξαν ζωντανό σκυλί σε μηχάνημα σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων.

Της βάρβαρης συμπεριφοράς των ξενοδοχοϋπαλλήλων έγιναν μάρτυρες τουρίστες οι οποίοι αφού κατείγγειλαν το περιστατικό μετέφεραν το σκυλί σε κλινική. Το άτυχο σκυλί το οποίο κατά τη μεταφορά του βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, δεν κατάφερε τελικά να ζήσει υποκύπτοντας στα τραύματά του.
Η εταιρεία Tsokkos Hotels, μετά το περιστατικό που συνέβη στον Πρωταρά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το συμβάν και ενημερώνει ότι μέχρι η αστυνομία να εκδώσει το πόρισμα της για την υπόθεση θέτει αυτούς τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο διευθυντής του ξενοδοχείου έδωσε άμεσα οδηγίες σε δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου να μεταφέρουν το αδέσποτο σκυλάκι σε καταφύγιο, προκειμένου να τύχει της δέουσας περίθαλψης και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος”.

“Οι δύο εργαζόμενοι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του διευθυντή του ξενοδοχείου και προέβησαν σε πράξη απάνθρωπη, ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα από την εταιρεία ”, αναφέρεται.

H διεύθυνση της εταιρείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, “μόλις έλαβε γνώση του συμβάντος, το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική στο Παραλίμνι όπου έτυχε της δέουσας περίθαλψης”. Το κουτάβι αναρρώνει και βρίσκεται ακόμα στην κλινική.

Στελέχη της εταιρείας επισκέπτονται την κλινική και ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του κουταβιού σε τακτική βάση ενώ τα έξοδα της περίθαλψης έχουν αναληφθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια, η οποία αμέσως μετά την πλήρη ανάρρωση του κουταβιού, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί μόνιμο σπίτι για το σκυλάκι.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων και διερεύνηση του περιστατικού.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι “ανάλογα με το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας θα προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου νομικών διαδικασιών και αυστηρότατων κυρώσεων σε βάρος των εμπλεκόμενων εργαζομένων”.

Η εταιρεία, προστίθεται, “καταδικάζει την ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και απάνθρωπη πράξη και ήδη έχει λάβει μέτρα για όλους τους εμπλεκόμενους στην καταδικαστέα πράξη και ήδη όλα τα εμπλεκόμενα άτομα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μέχρι να βγει το πόρισμα της Αστυνομίας”.

“Επιθυμούμε να καταδικάσουμε με βδελυγμία για άλλη μια φορά την ανήκουστη αυτή πράξη”, αναφέρεται.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι “οι παραπλανητικές γενικεύσεις σε ότι αφορά την τουριστική βιομηχανία του τόπου, με αφορμή καταδικαστέα πλην μεμονωμένα περιστατικά, θα πρέπει να αποφεύγονται”.

Το περιστατικό που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Φιλελεύθερος έλαβε μεγάλες διαστάσεις στην Κύπρο προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από πολίτες ενώ δημιουργήθηκε και σελίδα συλλογής υπογραφών για καταδίκη του περιστατικού.